Blogg,  Djur,  foto

Slut

Jag går sönder inuti. Trots smärtan och tårarna lyckas jag ändå hålla ihop det. Jag har rivit tapeter på övervåningen idag. Passande syssla, för nåt måste man ju göra. Tog en fika på verandan med mamma i solvärmen, 20 grader mitt på dagen. Sedan var vi på biblioteket.

Igår körde Sandra mig och Cola till veterinären i Åsa. Cola fick äta massor av grönt gräs i nästan en timme medan vi väntade. Sedan blev det ultraljud och röntgen och då kom domen. Jag visste, när veterinären ville att jag skulle komma och titta på röntgenbilderna. Jag stod bara och stirrade på dem och hörde veterinärens röst och kände hur allting brast.

Hennes höft hade klarat sig bra under åren, men var fanns glädjen i det, när en cysta i knäet som var minimal 2017, vuxit till sig katastrofalt och sedan brustit helt och läckt ut innehåll i hela leden.
Hennes prognos var minst 4 – 5 månader i liten sjukhage, sedan korta promenader, förmodligen aldrig kunna ridas igen och tveksamt om hon ens skulle kunna galoppera omkring i hage igen med andra hästar någonsin utan att det förvärrades igen.
Detta är ju inget liv för en häst så jag fick ta det fruktansvärda beslutet.


Jag tog avsked på kliniken, och allt var som en jävla hemsk mardröm och jag var så tacksam för Sandras stöttning och hon hämtade och lämnade papper åt mig som jag skulle skriva på och fixade med allt medan jag stod och grinade hos Cola i en box. När allt det formella var klart, så fick Cola hö som hon genast började mumsa på och då lämnade jag henne.

Fan, fan vad ont det gör! Och allt vi gjort tillsammans radas upp oavbrutet huller om buller i huvudet, dygnet runt, och jag hör henne gnägga och känner hennes älskade huvud buffa hårt men kärvänligt på hennes speciella sätt, ser henne stå och vänta i sin sjukhage med högrest hals när jag kommer, känner hennes iver när vi flyger fram i galopp osv osv. Hennes näsborrar som luktar på något. Hennes ögon. Åh, älskade, älskade Cola, jag hoppas du får det bra i himlen och blir kompis med alla andra änglahästar! Jag saknar dig SÅ och det har bara gått ett dygn!! ❤❤❤❤❤💔💔💔💔

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.