Blogg,  Djur,  foto

Jättehalt!

Från att alltså haft en lindrig rörelsestörning i en dryg vecka, har något hänt i natt! Hon kunde knappt gå alls när jag kom idag! Och nu stod det klart att det är nånstans i kotleden. 😥 Lite svullet var det nu också. Inte mycket, men lite som sagt.

När hon går, så sträcker hon ut höger framben och försöker gå på det utan att böja det någonstans, särskilt inte i kotleden, vid nedsättning av hoven. Hon reagerar dock inte när jag klämmer och känner.

”Vad gör jag nu??!!”

Jag smorde med Heat Lotion och lindade med lite vadd underst och nu får hon helt enkelt stå på box tills veterinär kunnat ge ett utlåtande. För om det är en senskada, så bör hon helst inte röra sig alls…

Förmodligen är det så att ”den okända skadan” först varit väldigt lindrig, men så tog de tydligen en repa i galopp i natt vid tolvsnåret och jag antar att hon då sträckt till vad-det-nu-är rejält den här gången. 😪 Behövs väl kanske inte så mycket om hon redan innan är liiite halt och kanske springer lite stelt och ”ovigt” pga det. Eller hur jag ska säga.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.