Blandat,  Blogg,  Djur,  foto

Ingen ordning på något…

Nu har det varit på minussidan igen och grusvägarna har blivit hårda eftersom det är barmark. Med något lättare stråk av tunn is eller pudersnö. Jag gillar inte detta. Dvs jag gillar inte att rida med broddar på väg där de inte sjunker ner – det blir konstig vinkel på hoven. Plocka av dem (och sedan på igen för i hagen behövs de) orkar jag verkligen inte och dessutom tycker jag som sagt att det finns hala fläckar som man inte vill beträda med järnskor. Jag må vara fjantig, men halka är jag riktigt rädd för! Att dessutom strutta omkring i skritt med försiktiga steg, ger ju inte något ändå. Då gör det lika stor nytta med promenader.

Jag kommer liksom inte igång med någonting alls, nu efter hovbölden. 😒 Det inverkar säkert att jag har så vansinnigt mycket att planera och tänka på gällande mammas flytt hit. Samtal som ska ringas, hyrbil ordnas, stämma av till en dag med Andreas, få reda på ifall hjälpmedel ska ordnas från kommun eller vårdcentral och behöva vänta en dag eller fler på olika besked eftersom man råkat ringa utanför telefontid första gången. Skriva långa komihåglistor angående allt som ska fixas och hämtas hit från huset, mäklarkontakt, försöka få semesterdagar (krångel eftersom ansökan kom in en dag för sent. Ska vara 6 veckor i förväg) osv osv. Allt detta gör mig mentalt slut och lusten och motivationen att rida försvinner liksom. Lämnar bara kvar ett dåligt samvete. Kan liksom inte hitta på något meningsfullt att göra på de enstaka bra dagar mellan ishalka, barfrost och ösregn.

Igår var vi ute och promenerade i 1 1/2 timma i alla fall. Gick bort förbi Ivarssons och in en bit i risskogen och sedan tillbaks igen.

Inget som går upp mot lite mjuk mossa att kissa i!

Jag hade ju tänkt ta en promenad idag igen, men när jag var klar med ett par samtal och ett par mail, så tittade jag ut och såg att det regnade och var nollgradigt… Nu har det visserligen slutat regna, men det känns som att det nog blivit ännu halkigare nu! 😒

Jag har också ägnat mig åt att röja ordentligt på övervåningen. Där jag ska sova sedan. Dels har jag släpat ner ett skrivbord och ett annat stort bord plus ett par stolar och ställt i garaget så länge. Har tänkt få hjälp av någon att köra dem till tippen men det är inte bråttom. Så nu är det lite plats för mammas bäddsoffa och tv och tv-bord, samt för ett okänt antal kartonger med finporslin, linne, handdukar, etc etc som vi ska hämta i Göteborg. Rörmokaren var här igår och lagade toan däruppe med, för det känns nödvändigt att ha två som fungerar när mamma kommer hit. Sedan dammsög jag där uppe. Har även gjort en aning plats i garaget för några lådor.

Jag tror det blir jättebra när mamma är här och allt är ordnat och klart men det är jättemycket att fixa först. Pratade med sociala omsorgen idag också och hon noterade att mamma skulle få ett larm här den 1/3. Hon sa att handläggaren skulle ta kontakt med mig när det närmade sig. När jag la på, undrade jag plötsligt över vart hon ska ringa? Hon jag pratade med, frågade inte vilket nummer hon kunde nå mig på!!!

Ja som sagt, jag har gjort mycket den senaste tiden, mycket mera är kvar och huvudet är proppfullt med info och kom-ihåg-prylar och bekymmer, så någon inspiration till ridningen infinner sig inte. Nu var vi ändå ute igår och jag hoppas på att vi kommer ut på nåt i morgon i alla fall. Sedan ska jag jobba fredag, lördag, söndag och mocka lösdriften på söndag. Tandläkaren blev jag klar med igår, så åtminstone en sak att stryka. Det är lite mycket nu…

Nu kom jag på en sak till! Måste göra en extra nyckel hit som kan sitta i nyckelgömman för trygghetslarmet!! Var gör man det?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.