Blogg,  Djur,  foto

Vintervän?

Igår blev det i alla fall en liten ridtur igen. Fortfarande brunstig och galen och skitjobbig i stallgången. Trodde aldrig jag skulle få på bootsen, men det gick till slut. I själva ridningen skötte hon sig exemplariskt, men det som är jobbigt DÄR när hon är sådär brunstig, är ju att hon är så himla tittig och tycker allt vi passerar är förmodat livsfarligt! Normalt sett är det ju ca ett par dagar varje brunst, men nu har det varit så sedan den här jobbiga brunsten startade runt den 1 november då hon blev så stressad över maskinerna som var på gården och höll på med grusning etc hela dagen. Att det aldrig går över??! Hursomhelst, igår tog vi en galopp på Ängavägen och sedan överraskade jag henne med galopp på vägen mellan Ivarsson och Fritzon också. Där jag envisats med skritt ett tag den senaste tiden. 😍

Idag kom den nya hag”kompisen” – shettisen Totte, som är ett sto, trots namnet. Presentationen för Cola gick väl sisådär. Man kunde ju tycka att en aning uppskattning kunde visas..? Brunsttokig och allmänt ilsken är epitet som passar bättre. Vi får hoppas att det blir bättre om ett par dagar. Ägaren (M) sa att hon skulle ta in Totte några nätter nu i början, för säkerhets skull. Sedan får vi se hur det blir till våren, för då kanske det blir nytt igen för Cola? Det är nämligen mycket möjligt (även om det inte var heeelt säkert) att M säljer shettisen då. Hon hade nämligen bara köpt henne som sällskap åt sin och det behövs ju liksom inte nu längre. Helt själviskt kan jag ju känna att det blir jobbigt för Cola att byta hagkompis sådär ofta, särskilt när hon nu har lite svårt att ta förändringar med ro. Men jag förstår ju M.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.