Blogg,  Djur

Equiterapi

I dag var det dags för Carola att göra lite underhållningsarbete på Cola. Det hade uppstått viss snedhet där bak och även framme vid bogen. Inte mycket, men bra att få åtgärdat innan det blir värre. 😊

Efteråt tog vi en promenad. Gick bl a förbi de stora skogsmaskinerna vid vägen men det läskigaste var nog en hög med stora hårda ”plattor” (?) som låg vid ena sidan. Det ska ändå bli lite spännande att få se hur det blir när det är färdiggallrat! När man kan se in mellan trädstammarna. Där skulle ju varit gallrat för länge, länge sedan. Jag skulle velat ta några kort, men kan inte riktigt med att ställa mig och fota när de är där. Skogsarbetarna. Men de är väl lediga i helgen? Då kanske jag kan ta några bilder? 😉 I morgon hoppas jag i alla fall kunna ta en liten ridtur efter jobbet. Slutar kl 14.

Vi har haft problem med mögel och/ eller värme i silage-balarna i år! Nästan varannan bal har antingen fått kasseras helt eller också delvis. Egentligen SKA man ju kassera hela, om mögel upptäcks, men… 😪 Nu börjar det kännas riktigt jobbigt. Man vill ju inte göra sin häst sjuk!!! Den nya balen som stod inkörd idag, var från andraskörden. Den var lite vitprickig på ovansidan. När jag packade näten till Cola, så tog jag försiktigt av höet lite runtom på olika ställen. När sedan Nina kom till stallet, så rev hon loss lite mera från balen och herregud – då kom det fram massor av mögel!! Stora, stora områden, runt om!! Det blir bara till att kassera! Hoppas det jag ändå packat till Cola inte var för illa med… 😒

Tänker om det visar sig vara så här med resterande också, så blir Viktoria och Mattias tvungna att köpa hö. Och då blir det ju vi, alla hästägare, som får betala. Dvs dubbel avgift för hö. Jag vet inte, men det känns inte riktigt rätt. Jag tänker att om vi köpt allt höet från början, så får man ju dra av för sånt som är skadat/dåligt och betalar ju inte för det. Här betalar vi vad det kostar V och M att få det skördat o inplastat, (dvs arbetet med det), och blir allt dåligt så får vi inte tillbaks några pengar för det inte! V och M kan ju inte hjälpa det, men jag känner alltså att det hade varit bättre om de köper balar nästa år, istället för att fortsätta ta där runt Fritzons. 😵

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.