Blogg,  Djur,  foto

Äntligen nya skor!

I förrgår tog vi en kortkort promenad. In i lervällingen till vänster och ut på den nygjorda grusade vägen. Var ju tvungen att se hur där såg ut efter gallringen. Jösses, jag gjorde ju lika stora ögon som Cola!! Vi gick där och glodde åt höger och åt vänster och förundrades. Inte hade jag trott att det skulle ha blivit en sådan autostrada där! Men jag kan ju tycka att när de nu grusat så ordentligt, så kunde de ju hävt på grus på den där första snutten med lervälling också. Där som alltid är så blött och geggigt när det regnat. Men icke! Där har de ju kört med skogsmaskiner så där är nu ännu blötare än innan! Dessutom lerhåla ända ut till vägen nu, där det förut var fint gräs och som en mötesplats för bilar, vilket absolut inte går nu. Men åt det hållet kördes ju inte timret ut, så då tyckte de väl inte att det behövde grusas. Dubbelt usch och fy!! 😫

Gårdagen var inget kul för Cola. Veterinären kom och stack med nålar. Dels den årliga vaccineringen, dels sedering för tandkontroll. Stor stege, eller vad det heter, i munnen för att hålla den uppe. Men hon var duktig och tänderna såg bra ut. Ett pyttelitet frågetecken på varför mat fastnat hårt mellan två av de innersta tänderna? Ingen synlig ficka eller mellanrum. Men hon sa att kanske Jeanette kan kika på det om ett år, för hon har mer utrustning.

I hagen verkar det vara rätt så lugnt. Sheila tillåts numera att vistas vid höstationen! Cola verkar tycka att det räcker att sura med öron och huvud mot henne nu. Det är ju bra.

Idag kom så äntligen hovis och det blev nya skor. Efteråt gav vi oss ut på en skrittur efter den långa ofrivilliga vilan. Vi var ute totalt en timme och det var ju egentligen tänkt att bli mycket längre, men den korkade matten (jag) hade inte satt på joggingskorna på bakfötterna eftersom vi ju bara skulle skritta… 😖 Men eftersom hon ju var helt nyverkad, så ömmade hon jättemycket!! 😟 Inte lyckat alls. Vi gör om och gör rätt imorgon igen.

Lite bilder från den nya autostradan, f.d. gräsvägen, direkt in till vänster efter hagen, från stallet sett. Plus lite jämförbilder från innan. Visst, det kunde ju varit mycket värre – större stenar och så – men mysfaktorn är ju helt bortblåst nu. 😪

Lite olika årstider, men här nedan är samma vägsträcka som den såg ut innan.

Så har jag lite tråkiga nyheter: mamma har kommit på sjukhus! 😪 Hon ramlade igår och bröt höftleden och grannarna hjälpte till att ringa efter ambulans och att packa ner lite grejor. (Som tur var i oturen, så ramlade hon precis jämte telefonbordet, så hon kom åt att ringa dem!) Nu ligger hon och väntar på operation på ortopeden i Mölndal. Det skulle varit idag men blev uppskjutet till i morgon.

Vi som skulle firat hennes 90-årsdag här på tisdag och sedan julen. Och hon skulle få träffa de nya minstaste barnbarnsbarnen (tvillingarna) när Andreas med familj kommer upp en av dagarna. Det är inte alltid det blir som det är tänkt. Får verkligen hoppas att hon inte smittas av covid19 på sjukhuset nu också! 😒

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.