Blogg,  Djur,  foto

Nu blev det bättre

Det vill säga, en hel ridtur UTAN avbrott. 😊 Det var igår. Det började dock lite dråpligt, brunstig och nervig som hon är nu. Vi kom ut på banvallen: orangea gubbar höll på med fällda träd vid ena sidan längre fram.
Jag rider ikapp ett promenerande par med hund. Hejar.
Colahästen ser orangea saker skymta fram på håll och tvärstannar.
Jag förklarar för paret med hunden varför.
Cola gör sin berömda tvåbenspiruett i 180°, varpå jag genast vänder tillbaka henne.
Paret: ”Å jösses!”
Cola går två steg, stannar igen.
Paret bakom, till varandra: ”vi kanske ska vända istället”…
Jag vet att Cola kommer att gå förbi. Förr eller senare. Det blir rätt snart. Men då hade paret redan vänt. (Ursäkta att jag sabbade er promenad… 🙈)

Men sedan gick det som smort. När hon är som hon är just nu, så är det inte nån större skillnad på ”frånstalletgalopperna” och dem på hemvägen, men hon skötte sig ändå med den äran. Även om hon var väldigt beredd på att kasta sig hit eller dit, när vi passerade mystiska stubbar/stenar/younameit längs vägen. 😅

Vi red banvallen bort och sedan tillbaks den där lilla parallella stigen och sedan Ivarssonsrundan hem. Längs Ängavägen, så visade hon tydligt att hon ville börja galoppera långt innan vi brukar börja. Jag ville inte låta henne bestämma, men tänkte att ”ok, ett litet lydnadsprov kan vi göra!” Så jag tog tygeln, hon ville genast flyga iväg, men jag kommenderade TRAV! Oj oj oj, så frustrerad hon blev! Men hon lydde. Korta snabba travsteg blev det. Sedan började vi galoppen där vi brukar… 😁

Idag hade jag minsann tänkt rida, men det blåste så in i norden och ett lätt duggregn på det, så nää!! Det är jag och min rädsla för nerfallande träd. Men efter att jag mockat, packat halm och hö och skurat baljan och fyllt på nytt vatten, så tänkte jag att en liten promenad tar vi väl ändå. När jag gick ut hade hon resignerat och gått och ställt sig i uteboxen. Men när hon såg mig och grimman, så kom hon med en gång och trädde alldeles själv in huvudet i den. Jag hann knappt öppna upp den ordentligt innan. 😍😄

Sedan blev det lite borstning och mat innan promenaden, där vi tittade på löv, vattenpölar och knoppande blommor. Plus att det mumsades en hel del på saftigt novembergräs, förstås.

”Har du inte sopat klart snart så vi kan gå ut?”

Nu slår blommorna snart ut igen. Har vi hoppat över vintern? Jag håller tummarna…

I morgon kommer Carola hem till mig och ger mig lite akupunktur! Jag har aldrig fått det förut, men det hjälper ju Cola, så jag måste ju testa jag med. Har ju ont lite överallt, men värst stel kanske jag ändå är runt nacken? Och jag har ju faktiskt inte rört mitt friskvårdsbidrag ännu, som vi får från jobbet, och det brinner inne vid nyår, så det måste utnyttjas.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.