Blogg,  Djur,  foto

Sol och kallt

Ja det har det varit nu ett par dagar. I morse var det ett par minusgrader och vi fick skrapa rutorna på jobbilarna innan vi kunde åka. Har ridit både igår och idag. Igår blev det fram och tillbaka på banvallen och på tillbakavägen fick hon spel för att jag hela tiden ville galoppera långsamt för att träna på nedsittning. Hon ruskade till med nacken och sprätte till i nån sorts bakutspark precis när det var dags för en ny galoppfattning. Jag påminde henne barskt om att sånt DÄR är ingenting vi sysslar med! Men det fanns inte en chans att få till nån ”kort galopp”. När vi kom tillbaks fick hon rejsa lös i paddocken en liten stund.

Idag red vi bara Ivarssonrundan, trots att jag egentligen hade tänkt risskogen upp och sen banvallen. Men jag fegade ur på skogstänket, så här första älgjaktsveckan även om jag faktiskt inte tror att de är ute på fredag eftermiddag. Men man vet ju aldrig. Better safe than sorry… Himlen blev plötsligt nästan svart och jag tänkte att nu hinner vi väl inte tillbaks innan regnet… men det blev aldrig nåt.

Söt är hon i alla fall. Hon står vid tråden och väntar varje dag när jag kommer. Eller springer med jämsides med bilen! Och om jag hämtar grimman, gnäggar hon, men annars också ibland. Efter ridturen fick hon äta gräs en stund. Hon åt och tuggade, åt och tuggade, så fort hon kunde. Man kan ju aldrig veta hur länge den där människan orkar stå där och vänta… 😁

Sedan mockade jag. Uteboxen var inte gjord mer än på ytan i två dagar (av Eike) så det tog en stund. Halvvägs klar blev det mörkt. Det var Cola som bestämt sig för att göra mig sällskap. Och skulle stå så nära som möjligt hela tiden. ❤

Igår, innan stallet, var jag ute och gick en runda och tog lite bilder. Hittade en fin liten stig som man kan gå, om man inte känner för den branta upp- respektive nedförsbacken. Bilderna blev rätt fina så jag lägger upp dem här.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.