Blogg,  Djur,  foto

Såå fruktansvärt pigg!

I onsdags, dagen efter akupunkturen, så red jag bara Ivarssonrundan. Hon kändes pigg och glad igen (vi red ”baklängesväg” så vi galopperade efter Ivarssons hus, och inte på banvallen.)

Uppmuntrad av detta, så blev det upp till Fällesåsen igår och sedan en pigg galopp bort till platån och RACERGALOPP uppför alla backarna… puuh! Jag tappade riktigt andan. 😲 Vägen hem var hon lika laddad, om inte värre. Vi galopperade vägen förbi sjön och backen upp till Fällesåsen igen. Jag lyckades få igenom ett par halvhalter före och i de där kurvorna innan backen börjar. Efter detta var hon så fullpumpad med adrenalin att hon inte klarade att skritta. Hon taktade till och med hela backen ner. Till slut fick jag henne att skritta 10 steg och sedan halt. 10 steg och sedan halt. Om och om igen. Men hon blev inte direkt lugnare. Det gick inte att skritta på lång tygel. Den sista biten innan vi var hemma, längs gräsvägen, tiggde hon till sig en sista galopp och det var nästan jag inte fick stopp på henne! Jösses!

När jag satt av på gårdsplanen och klappade henne på bringan, så sa det ”plask, plask”. Hela hästen var förresten rejält svettig, under den tjocka vinterpälsen hon har satt. Men det var solsken och stilla och 16 grader varmt när jag släppte ut henne, så hon torkade snart.

Idag red vi risskogen bort och banvallen hem. Uppgiften jag hade gett mig själv, var att få till en lugn, rund, fin, taktfast galopp som man kunde sitta ner i… Kan inte påstå att jag lyckades med detta alls. Inte ens en liten bit. Jag bröt av tre gånger för att skritta några steg och fatta ny galopp och den sista gången tog jag tag i henne lite mer än de tidigare gångerna och hon svarade då med kickstart och sedan gick det lika fort igen och tyglarna förvandlades till gummiband. Väldigt frustrerande!

När vi kom tillbaka, klädde jag av henne och släppte henne i paddocken och frågade om hon ville springa av sig mer där? För jag orkar inte mer idag. Jodå, det ville hon. Racersprutt härs och tvärs med den sedvanliga tvärniten när hon kom till kortsidan. Så hon fick busa lite till där, det kan hon ju behöva, om hon nu har sånt överskott på energi. Efter ett tag valde hon själv att trava på volten. En RIKTIGT tjusig trav, med mycket driv och schvung i steget! Har nog aldrig sett henne trava så, mer än det där brunstig-traven hon kan ha kortare sträckor.

Jättekul att hon mår bra just nu och att hon tycker att det är skitkul att galoppera – men jag skulle behöva en stand-in som orkar längre tid än jag! 😅❤ Jag inväntar även beskedet om värdet på hösilaget. Tänk om det är så att det är ett svinhögt energivärde på det!! Men normalt på protein. 😬

Det ska ju också, på tal om nåt annat, nämnas att Eike minsann har mockat nu, både i torsdags och idag. Minsann! Idag hade Yrosa t.o.m. fått ett hönät i sin låda!!! Kors i taket! Vatten fyller hon dock inte på, av nån underlig anledning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.