Blogg,  Djur,  foto

Nya joggingskor igen

Ska bara börja med att säga helt kort, att det är verkligen si och så med Eikes insatser! 😠 Totalt har hon nu gett Yrosa hö tre gånger under de 9 dagar som gått sedan de flyttade in till vinterhagen. Den andra och tredje gången det hände, så har hon burit in ett nät som MER än väl täckte behovet både för Cola och henne ihop! Mycket fullare nät än det jag packar till Cola! Alltså, vad tror hon egentligen??? Jag vet inte hur mycket en liten shettis äter, men inte fan ska den ha 5 – 6 kg till kvällsmat!!

Eller tror hon på fullt allvar att om hon lägger ut så mycket, så ligger det kvar där för Yrosa att gå och tugga på i tre dagar, när det går en häst till i hagen??

Ja jag vet inte. Men igår meddelade Lisa mig att hon sett (när hon bar ut Colas nät för mig) att Eike lagt ut sådär mycket, så jag kontaktade Viktoria, som var ute sen och plockade bort det ena nätet igen…

Nog om detta. I söndags blev det alltså ingen ridning, för jag var i Göteborg och hälsade på mamma. Det regnade dessutom hela dagen, så det var ju vältajmat. 😊 Igår red vi banvallen bort (och tillbaks igen den där stigen parallellt). Vi galopperade på ”bortvägen” och precis som väntat, så var det minsann inte så mycket krut i galopperna då inte! 😜 Sedan svängde vi in Ängavägen och red runt Ivarssons hem. Denna gången gick det tom att galoppera förbi den stora stenen där! Det tar sig!

Sedan är det så att för några dagar sedan, har de plastade rundbalarna på åkrarna mellan Ivarssons och Fritzons samlats ihop och travats upp intill vägen, på var sin sida, på två ställen. Mycket suspekt!! Vi skrittade genom dessa farliga passager i lördags. Så nu väntade jag med att fatta galopp tills vi var ungefär mittemellan/nästan hade passerat och det gick så bra så. 😍

Idag red vi upp förbi Fällesåsen. Normalpigg galopp längs grusvägen till Århult och något mer än normalpigg, längs den där lilla vägen till vänster vid Kalles och Ingelas hus. 😅 När vi sedan passerat Olles hus, så ”frågade jag” ifall hon hade lust att galoppera uppför backen där? (Den är såpass lång och brant, så det har vi inte gjort innan – dvs efter konvalecensen.) Och det ville hon! Jättegärna! Hon förtog sig nog en liiiten aning och orkade inte riktigt den sista biten, men det är okej. Vi tog av till höger och in på stigen där i ”trollskogen” och jag kände hur pulsen dunkade på henne.

Precis lagom efter att vi kommit tillbaka, så kom Carolina Hammar. Vi skulle prova joggingskor. De passade alldeles utmärkt på Colas fötter och denna modellen – Flex – har mycket tunnare sula än Renegade som jag har innan och är dessutom helt mjuka och böjbara åt alla håll. Så jag köpte ett par med knallgula liners i, så nu kan vi variera oss. 😊 Hoppas bara inte att de slits ut mycket fortare än Renegade, pga den tunnare sulan.

Lisa har så snällt lovat att fortsätta ge Cola kvällsnätet må -fre om jag inte gjort det själv. Så himla skönt att veta att om jag måste/vill lämna stallet redan vid t ex 3, så behöver jag inte lägga ut kvällshöet redan då!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.