Blogg,  Djur,  foto

Kaotiskt

Jag skulle som sagt ridit igår, men det fick vi lägga ner. Hela Örnatorpet var nedlusat med stora grävmaskiner och annat liknande otyg som jag inte vet namnet på. De skulle fylla igen hålor och släta till mark både på gårdsplanen och i två av hagarna och det väsnades väldigt. Cola var MYCKET upprörd.

Dessutom hade Xhakira och Roy, som ju går i hagen mittemot Colas, (med bara vägremsan emellan,) tillfälligt fått flytta in i stallet pga renoveringen. Det betydde ju enligt Cola, att de var försvunna, vilket inte gjorde saken bättre. Inne i stallet gjorde Xhakira tappra försök att hoppa ut ur boxen, enligt Viktoria, som var därinne och höll vakt. Jag försökte lugna Cola och lyckades även mocka hagen även om Cola kände sig tvungen att hoppa över skottkärrehandtagen en gång, när kärran stod i vägen när hon skulle fly till andra änden av hagen. Hyperstressad. Det var absolut inte läge att ta in nån häst, sadla och ge sig ut på ridtur.

Istället ledde jag ut en dansande, snurrande häst bort till paddocken, när maskinerna var klar med bakre delen av gårdsplanen. Tanken var ju att hon skulle få springa av sig lite adrenalin. Och det ska gudarna veta att hon gjorde! Men hon kom ju också närmre Hera och Soni som tillfälligt var placerade i lilla hagen bakom stuga 1, så när hon såg dem ville hon naturligtvis dit och var INTE alls med på noterna när hon fick gå tillbaks till hagen och det blev H och S tur att springa av sig i paddocken. Det hjälpte inte alls att hon hade sällskap av lilla Yrosa och att hon var lugn som en filbunke.

Jag var lite rädd att hon skulle springa genom tråden, för hon bar sig åt sådär som hon har brukat göra strax innan: småspringer längsmed, och sticker ner nosen under undertråden för att scanna av. Så jag stannade kvar ett tag och vaktade innan jag äntligen vågade lämna henne.

När jag kom idag, så gick hon fortfarande fram och tillbaka innanför tråden och gnäggade!! Hon hade dessutom lite frukosthö kvar, som hon delade med Yrosa. (!!!)

Jag tog god tid på mig med henne inne i stallgången sedan, för hennes nerver var lite satta ur spel. Bl a reste hon sig nästan när hon hörde en bil komma och passera stallöppningen. Jag borstade sakta och jag masserade lite smått och till slut stod hon faktiskt riktigt lugnt och började tugga lite. Sedan red vi runt Ivarssons och hon var väldigt pigg, men skötte sig ändå. Fast hon taktade den sista biten tillbaka innan stallet och jag talade om för henne att det blir minuspoäng på det. Jag tror nästan att hon kommit in i lite brunst pga all uppståndelse. Hon var lite svettig och det var milt väder och skulle inte regna så hon fick gå ut utan regntäcke, efter att hon ätit sin hinkmat inne i en box. Efter att jag packat hönäten gick jag ut för att säga hejdå innan jag åkte. Tyckte då på håll att hon såg jättesvettig ut och jag undrade om jag möjligtvis varit blind innan? Så jag var ju tvungen att gå och titta…

🤣🤣🤣🤣🤣

Okej. Nu behöver jag i alla fall inte undra över vad jag ska göra i morgon, efter att jag kört hem mamma. 😵😄🤣

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.