Blogg,  Djur,  foto

Höstrusk

Nu känns det verkligen att hösten är här. Mörkret har krupit närmare från båda håll och nu regnar det med. I helgen var det i och för sig fint väder, men eftersom det var första helgen för älgjakten, vågade jag mig inte ut. På söndagen var jag i stallet tidigt och gav frukost och sen mockade jag och packade hö etc. Sedan blev det en numera sällsynt, men välkommen, stunds stallfika med Lisa! 😊☕ innan jag och Cola tog en promenad.

I måndags red vi (gamla vanliga Ivarssonsrundan) och hon var pigg och glad. När vi var nästan hemma igen och kom skrittandes längs framfartsvägen, så möter vi en röd bil som kommer från Örnatorpet. Förmodligen stuggäster. Den kör inte fort, men saktar inte heller in när den närmar sig. Men eftersom Cola inte är rädd för bilar, så tyckte jag inte det var nån fara, utan styrde ut henne till vägkanten. Solen sken rakt i ögonen och vi var lite bländade av den. Bilen är väl ca tre meter framför oss och vi ska till att mötas, då Cola plötsligt gör nån halvresning med piruett rakt ut framför bilen som tvärbromsade! Jag styr tillbaks henne igen, hon är helt lugn och mötet kan fortsätta utan problem. Man undrar ju!!?? Bilen var hon ju inte rädd för men det var väl nåt konstigt blänk i solen, eller nån farlig sten eller nåt, inte vet jag! Men där ser man så lätt en olycka kan uppstå om oturen är framme! Det hjälper inte att de är trafiksäkra!

I går skulle jag väl ridit egentligen, men jag plockade fram en massa bommar i paddocken istället. Det såg lite roligt ut, för Cola stod i hagen och hade full koll på vad jag gjorde, trots att stallet till stor del skymmer sikten därifrån. Och när jag sedan gick och hämtade henne, så styrde hon själv stegen raka vägen ditåt, längs baksidan av stallet! Annars går vi ju alltid in i stallgången från andra sidan och borstar, sadlar, ger mat eller whatsoever. 😄

Jag hade lagt ut en rad med cavalettibommar och sedan ett litet hinder på voltspåret, samt en annan liten ”figur” av bommar, som egentligen är mest effektiv när man rider. Men i alla fall. 😊

Cola tyckte i alla fall att allt detta var skitkul! Här kommer hennes egen berättelse:

”Idag har jag haft jättekul i paddocken! Matte hade lagt ut bommar, lite andra konstiga saker och även gjort ett litet hinder. Det var meningen att jag skulle skritta och trava över cavalettibommarna, men jag tog allting i galopp. Hoppade det där hindret hur många gånger som helst och eftersom hastigheten översteg styrförmågan så hoppade jag även över hinderstöd och annat krafs som stod i vägen. 😅🤣
Matte stod i mitten och höll i snöret.
Sedan tog vi en promenad. Nu är jag i hagen igen och har fått täcke på mig, eftersom matte säger att det ska regna fram till fredag… undrar hur hon kan veta det??”

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.