Blogg

Halm igen

Läste en artikel i Hippson, om att fodra med halm och i slutet stod ett stycke som jag fastnade för:

Det sägs ibland att hästar blir bukiga av halm. Är det en fördom?
– Nja, det tar ganska lång tid för grovtarmen att smälta halmen, så den stannar där relativt länge. Vilket gör att vissa hästar, som äter stora mängder, ser lite bukiga ut. Det har alltså inget med fetma att göra och är inte farligt.”

Det lät betryggande och lugnande, tycker jag. 😁

I övrigt så vräker regnet ner idag, ackompanjerat av en trevlig höstvind. Så efter jobbet åkte jag bara till stallet och packade hönäten. Sedan tog jag in Cola och lät henne äta sin hinkmat inne medan jag packade halmnätet fullt igen och mockade bort allt geggigt spill under där det hängt. Sedan fick Cola gå ut i hagen igen och jag åkte hem och fick torra kläder på mig.

I morgon ska jag upp till Göteborg och hämta hit mamma. Hon har först haft gikt i den ena foten, sedan fick hon i den andra med och så har hon ramlat och gjort illa en tå. Och så helt ensam och isolerad. Så kan man ju inte ha det! Hoppas hon ska trivas här ett tag nu… Jag flyttar upp en våning, så kan mamma ta mitt sovrum.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.