Blogg,  Djur,  foto

Arbetsfördelning.

I tisdags skulle Carola komma och behandla Lillan, så jag passade på att boka in mig med Cola efteråt. Medan vi väntade på vår tur, tog vi en och en halv timmes promenad, inklusive en massa tid för att äta gräs.

Världens bästa rumpa! 😍 (Huvudstupa ner i dikesgräset!)

Det var en sådan stilla och ljummen höstdag att jag var tvungen att föreviga den med lite bilder. 😊

Så småningom blev det vår tur. Cola var rak och fin och krävde ingen åtgärd av den anledningen. Så vi koncentrerade oss på hennes konstiga sår och svullnad under buken. Carola satte ett par nålar för immunförsvaret och så laserbehandlade hon även såret. Jag har nu även beställt en ny omgång Immunoguarder som jag ska fortsätta med.

Så har vi det här med att mocka, fylla vatten och packa hö… Det är ju tänkt att Eike och jag ska ju göra detta varannan dag, men hittills denna veckan har hon lyst med sin frånvaro vad det gäller detta. 😠 Lilla Yrosa är ju tjock som en tunna, men hon behöver ju ha nåt att tugga på för det! Som det är nu, så väntar hon tills Cola tar en paus från sitt hönät och då går hon dit och äter. Jag har ju ingen aning om hur mycket den lilla tunnan kan sätta i sig och Cola äter ju rätt bra själv, men när jag kom halv 2 idag, så var nätet tomt! Det som Sara bar ut i morse och innehöll hela dagsransonen! Som skulle räcka till i morgon bitti! Viktoria sa att Cola lämnade hönätet kl 10 och då gick Yrosa dit. Men som sagt, ingen vet om det då bara var smulor kvar, eller om hon faktiskt ätit ett par kilo. (Trots att hon är så tjock, antar jag att hon åtminstone behöver 1,5 – 2 kg hö? Vet inte riktigt vad en sån där liten normalt ska väga…)

Okej. Det verkar i alla fall funka dåligt att ge allt på en gång. Så nu har jag packat hälften till morgonen. Den andra hälften får hon på eftermiddagen innan jag åker hem. Jag fick förresten även veta att Eike sagt upp sina bägge stallplatser till den 30 november, så därefter lär Cola bli ensam i hagen. Väldigt tråkigt på ett vis, men en lättnad på ett annat. Men dessa två månader fram till dess vill ju inte jag sköta bägge pållarna och all mat och mockning! Och jag vill att det ska mockas varje dag!! Jag hatar att lämna stallet med massor av skit och löst hö och halm, i förhoppning om att Eike ska komma och ta bort det senare, eftersom det är hennes dag. Och sedan vara tvungen att ta dubbelt dagen efter, när det visar sig att ingen varit där! Och det skär i hjärtat att ingen bryr sig om Yrosa.

Nu får vi se hur det är till i morgon. Är det likadant då, så… 😡

Alltså, jag kan annars tänka mig att ta all mockning varje dag, sköta vattnet och att packa ett eget litet nät till Yrosa – MEN! Då ska Eike betala för det! Typ att Viktoria kräver henne på helinackorderingsavgift och sedan drar av på min hyra, dessa två månader. Men då ska det vara bestämt och klart, så jag slipper mocka dubbelt varannan dag, utan kan ta det varje dag innan det blivit för nedtrampat i halmen. Punkt!

Över till nåt annat: igår kväll var det magiskt vackert med fullmånen. Dessutom var det otroligt mycket älgar och rådjur och harar ute och sprang överallt, nu så här en tid innan jaktsäsongen startar. Jag jobbade igår kväll, men ett par bilder hann jag ändå ta. 😊

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.