Blogg,  Djur

Älgjakt och tappsko

I lördags tog vi en kortare ridtur, på en knapp timme. Hon skötte sig som hon skulle och i slutet av sista galoppen fick jag till en trevlig sits på mig själv också. Kan jag fem steg, så kan jag tio nästa gång, osv. 😉

Igår, söndag, skulle det regna hela dagen och jag jobbade kväll. Så jag var nere och serverade frukost, samt packade nya nät till kvällen och idag på morgonen. (Att det sedan slutade regna redan vid typ elva eller nåt, var ju en miss…) Det var överenskommet med Eike att hon skulle ge kvällsmaten då igår kväll.

Men när jag kommer idag på förmiddagen, så står det packade hönätet kvar!!? Jag skickar ett mess till Eike och frågar. ”Jodå, jag gav dem! Men de fick löshö istället, för det var så tradigt väder.”

????

Hur blir det enklare att gå in och väga upp nytt hö i en höpåse och gå ut med, istället för att bara lägga ut det färdiga nätet som ligger 20 meter från foderplatsen?? För att det är tradigt väder? Får inte ihop det.

Jag frågar hur mycket Cola fick då? ”Fem kilo.” Men hon ska ju ha 3,5 kg, det som jag packat! Då säger hon att hon trodde att hon skulle ha 10 kg per dag och alltså hälften på kvällen. Hur kan man tro nåt sånt, när vi aldrig ens diskuterat det?? Eftersom jag packar det hon ska ha. Så ingen annan behöver bry sig.

Jag fattar inte HUR I HELVETE hon tänker. På något plan. Det är bara ett enda stort ”VARFÖR”.

Dessutom tror jag faktiskt inte att hon gett dem alls. För att för första gången sedan de kom till vinterhagen, så hade de varit på halmnätet och ätit! Det har de inte gjort förut, eftersom halm inte är favoritmaten. Men nu låg det spill överallt på marken och nivån i nätet hade sjunkit.

Jag är tveksam till att hon verkligen mockar som hon ska heller, men det är svårare att bevisa. Tror att hon kanske tar ett par bajshögar som ligger synliga, närmast, och rafsar lite runt boxöppningen. För det känns omotiverat mycket de dagar jag mockar.

Idag börjar älgjakten. Jag kände mig mentalt utmattad efter ovanstående och orkade inte riktigt med nån ridtur fram och tillbaka längs banvallen idag, så vi grejade lite i paddocken en stund. Alltså med mig på marken. Hon fick först skritta och trava över en räcka med upphöjda bommar på en stor volt några gånger. Försökte först att styra dit henne utan longeringslinan kopplad, men det var ju fånigt av mig. Så på med den och longera vanligt några varv i skritt och trav. Därefter fick hon trava över bommarna i bägge varv. Sedan tog jag bort alla bommar utom två, som jag höjde ett litet litet snäpp och så fick hon ta dem i galopp.

Hon fick även galoppera normalgalopp på volten. Två varv åt varje håll. Så här lite och så sällan, kan ju inte göra nåt. (Jag menar, eftersom hon inte ska ”jobba” på böjt spår etc etc.)

Sedan övar vi även på att hon ska galoppera lös och hålla sig kvar på volten runt mig och då kommer Caroline gåendes med Musse och säger att hon tänkte jobba lite med honom en stund i paddocken. Om det går bra? Bara ca tio minuter? Alltså nu tror jag varenda människa har blivit galen! Jag jobbar med ett löst sto i paddocken och så undrar hon om hon får komma in där och jobba med en hingst!!?

Jag säger att jag är klar om fem minuter. Och Cola galopperar snällt ett par varv till och håller sig på volten. Det ska hon ha en eloge för! ❤ Sedan går vi ut på en promenad och hon får äta lite gräs nere vid vattenverket.

På vägen hem tappar hon ena skon. Så det ser inte ut som om det blir nån ridning i morgon heller då…

Har smsat Anna (hovis) men inte fått nåt svar än om när hon hinner komma.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.