Blogg,  Djur,  foto

Möte i skogen

När jag red upp förbi Fällesåsen i torsdags, så hade jag först tänkt att vi skulle över stenbron och vidare. Men den var delvis översvämmad och stenarna såg så skumma ut och det verkade vara hål emellan, så vi vände.

(Jag var tillbaks där själv senare och kollade. Det var inget ”hål” utan bara ett område mark med vatten ovanpå och stenarna låg stadigt, så nu vet jag det till nästa gång. 😊)

Hursomhelst, så blev det en mycket pigg galopp tillbaka igen och så tog vi höger innan vi kom till stugan, mot ”trollskogen” till. Vi hann med ytterligare en galopp innan det blev nerför. Halvvägs ner, så går en väg tvärt in till vänster: en brant backe upp till skogen. Där fattade jag galopp och det är en sånt ställe där hästar gärna blir väldigt ivriga, så jag hann väl nätt och jämnt runda svängen innan hon var i luften och jag släppte henne. DÅ står Nina plötsligt där!!! Hon var ute och sprang, men stannade när hon hörde oss komma. Kan tala om att det blev tvärstopp på Cola! 🤣🤣😅

Men så fort vi sagt hej hej och passerat varandra, så blev det ny rivstart.

Hela helgen har det regnat och Cola har fått ha regntäcke på och vi har struntat i ridningen. Har börjat så smått med att portionera ut små hötussar i hagen som förstärkning till det numera klena betet. Inte för att hon är mager men… Men idag red vi i alla fall Ivarsson-rundan och galopperade förbi de där omtalade ensilagebalarna. Det var hur lugnt som helst. Hon sneglade inte ens på dem. Nästan hemma igen, fick hon beta ca 20 minuter innan det var dags för nya skor.

Jag får titta på utsikten medan hon äter…

Hovslagar-Anna hade en praktikant med sig idag och det gick så bra så. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.