Blogg,  Djur,  foto

Hej vad det går!!!

I torsdags blev det ridtur ja! Trädet uppe vid Fällesågat är avsågat nu, så det fick bli den där turen upp till platån, som vi inte kunde sist…

Vi har ju som sagt börjat med lite brantare backar sedan en tid. En gång i veckan. I skritt.
Men för ett tag sedan var vi till ”platån” och tog första backen i lugn galopp, de andra tre som är mycket brantare, i skritt och den femte galopperade vi i normal galopp.

Idag:
Vi börjar med normalgalopp på platta grusvägen innan. Sedan avsaktning och svänger in till Platån och där tar det en millisekund och hon inser vad som är på gång och hon är uppe i luften nånstans o galopperar o sprätter otåligt med bakbenen och jag ger efter.
Jäklar vad det går undan!!! Uppför alla fem backarna, fortare och fortare och fortare! Jag ger ju tillåtelse, men eftersom jag är en liten fegis, så var det verkligen med skräckblandad förtjusning. ”Jippeee” och ”Aaaargh!” liksom.
Efter detta, så blev det en galopp till nere på vägen och den avslutas med en backe till, tillbaka upp mot Fällesåsen. Efter svängen ökade hon så till den milda grad att  jag trodde hon skulle lyfta!
Jag är nog för gammal för det här nu känner jag, men guuuud vad hon tyckte detta var roligt!! 😁 Och visst var det härligt. Första gången med SÅNT sug, sedan hon blev dålig 2017. ❤❤❤❤❤❤

Efteråt var det till att kravla omkring med vattenslangen i branten ner till hagen. Den räckte dessutom inte ända fram till baljan, så jag fick hämta en hink att fylla först och sedan tömma i. (Baljan var halvfull, annars hade jag ju flyttat den närmare slangen, ifall någon tror att jag är idiot! 😜)

Igår, fredag, fick jag fakgiskt klippt gräset – kors i taket! Jag fick även klippt de miljontals nya skotten, som skjutit upp där jag mejade ner smällbärsbuskarna som växt upp i tvättlinan, för ca 4 veckor sedan. De var nu 20 cm höga igen. Att gå i huvudstupa ställning i 1 1/2 timme, det kändes i ryggen, vill jag lova. 😵 Hela den biten mark behöver ju grävas upp, så man får bort alla uppstickande rotdelar. Vete fan när jag ska orka detta!!? Tanken är annars att när det är gjort, så ska jag lägga stenplattor där, i höjd med gräsmattan. Så kan jag bara gå över med gräsklipparen när de sticker upp i springorna.

Idag, lördag, har det varit alla väder på en gång. Solsken, varmt, ösregn, jätteblåsigt, mulet… snacka om att det var svårt att välja kläder på ridturen!

Eftersom det verkade ha slutat regna när vi gav oss iväg, så valde jag en jacka över skjortan. Det blev naturligtvis för mycket för solen kom fram och jag blev genomsvettig.

Cola var pigg och glad, men ensilagebalarna nere kring Fritzons och Ivarssons var läskiga! Efter jag slutat filma var det dessutom en som väste åt henne eller nåt. 🙄 Fick väldigt bråttom där ett tag.

Galoppen hem längs banvallen blev spännande. Än slängde hon sig åt höger, än åt vänster, sedan kom hon över i korsgalopp, tyckte det var läskigt och ökade och blev lite okontaktbar ett tag där. Precis när jag återfått kontakten såg hon de vita balarna igen mellan träden åt vänster och gjorde en rejäl sladd där. Puh, var man inte varm innan, så…

I hagen växte en så vacker solros, att den måste ju bara förevigas!

När jag kom hem sedan, så satte jag igång med pallkragarna/jordgubbsplantorna. Miljoner revor togs bort från den befintliga (den högra på bilden) och så rensades det kring kanterna. Upptäckte då ca 15 mördarsniglar där, som nu är ett minne blott. Sedan la jag i markväv i den nya, vänstra, och fyllde på med jord, planterade så många av skotten som fick plats och vattnade. Eftersom näten är slut överallt utom hos Granngården i Motala och de vägrar att skicka, så får jag invänta våren. Får använda plasten istället tills dess. Nackdelen med den är ju att jag måste vattna och till sommaren tror jag dessutom att det blir för varmt. Så jag hoppas verkligen att de får in nya skyddsnät då.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.