Blogg,  Djur,  foto

Värmen tillbaka

Och med värmen kom även blinningarna tillbaka! Mycket pga detta, så blev det bara en tur runt Ivarssons idag. Cola verkade också rätt nöjd med det. Annars kunde rubriken också varit: ”Rör inte min kompis!”

Igår kväll blev det lite förändring för Cola. Frågar man henne, så är det definitivt till det sämre. Hennes kära kompis frieserstoet Xhakira blev helt enkelt utbytt mot shettisen Yrosa. Man kan säga att det är en skillnad som inte går att missa! Tanken är nämligen att Cola och Yrosa ska gå ihop i vinter, i den lilla hagen som brukat gälla för hingsthage. Anledningen är det är de två som inte bör gå på fri tillgång. Cola trodde inte sina ögon. Skulle den där lilla beige saken invadera ”hennes” hage??! Och vart tog Xhakira vägen?

Det har varit lite ömsesidigt gnäggande mellan hagarna i natt, (Xhakira går nu med Jay i vinterhagen,) men ändå lugnt. Eftersom jag inte var närvarande när rockaden genomfördes igår kväll, så var det tydligt att Cola fick nytt hopp när jag kom idag. Nu ska väl matte ändå fixa till det här! Hon gick långt ner i hagen för sig själv och när hon fick syn på mig for huvudet upp som ett periskop och sen kom hon galopperandes! Ta mig härifrån! De glömde mig igår när de flyttade Xhakira! Hon småtravade bredvid mig bort mot stallet och fick syn på kompisen i vinterhagen. Hurra! Men nej, vi skulle in i stallgången och sedan ut på ridtur. Okej då! Så tog vi oss alltså runt Ängavägen och tillbaks och slogs med blinningar och så blev hon så rädd för nåt (rådjur??) bland unggranarna att jag trodde hon skulle ramla, men det gick vägen.

När vi väl var hemma igen och hon hade fått mat och var redo för hagen, så var hon bergsäker på att hon skulle få återförenas med Xhakira. Det gjorde faktiskt lite ont i hjärtroten att göra henne så besviken…

Väl utsläppt i hagen hos Yrosa, tog hon ut all frustration på den lilla beigea. Hon ville verkligen inte veta av henne. Hoppas, hoppas hoppas, att det kan hinna bättra sig innan oktober… men man vet ju inte.

Och kräket är fortfarande kvar…? ☹

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.