Blogg,  Djur

Söndag

Veckorna går fort nu, tycker jag! Det har varit lite regn ett par dagar, men i torsdags red jag. Och idag. I torsdags blev det runt banvallen och risskogen och de spöklika dagarna i månaden som började då, håller fortfarande på. Lite jobbigt att galoppera, tycker matte, med en häst som antingen slänger sig hit eller dit, eller plötsligt galopperar med korta frambensstuds, eller helt enkelt tvärnitar. Hoppas det går över snart.

Idag red vi i alla fall förbi Torvbacken, jobbade i skritt och pyttelite trav, med ställningar, sidvärtes och lite serpentiner. Lite jobbigt det med när hon då ska glo ner i alla diken.

Vi red upp den där lilla återvändsvägen till vänster, där hon fick beta gräs fem minuter innan vi vände. Efter några meter så mötte vi två tjejer som var ute och gick med Jarhults shettisar. Vi möter ju i princip aldrig främmande hästar på ridturen, så det var ju extremt spännande! Cola fnorkade och bar sig åt och var fortfarande fullpumpad med adrenalin när vi kom ut på banvallen igen och bara därför fick hon INTE galoppera där! Svårt. Men när vi passerat korsningen och vägbommarna, så blev det en del galopper där på väg hemåt, som hon liksom kastade sig in i. Det var då som det blev lite jobbigt för matte – pga det jag skrev om i början. Inte alls hela tiden men lite då och då… 🙄 Men hon är ju söt, så det får väl gå då.

När vi nästan var tillbaks och är på väg ut på grusvägen från den där lilla trånga skogsstigen, så kommer Lisas bil med hästtransporten farande mot stallet och åsynen av denna får Cola att nästan gå upp i piaff!! Vill helst galoppera efter den. Inte för att jag inbillar mig att hon kan tänka att Lillan skulle åka i den, med hon förknippar absolut en transport med andra hästar! Sååå spännande! Och sååå snopet det blev när det visade sig att det var Gerry som bara ställde transporten där och sedan åkte igen. 😉

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.