Blogg,  Djur,  foto

Nu kommer regnet

Den här veckan har det inte blivit mycket gjort. Måndagen började lite slött som vilodag i värmen. På tisdagen var jag först och hälsade på Sandra tillsammans med My. Hon hade skaffat en ny valp som hette Dino och han var sååå gullig! Vi hälsade även på i stallet, där hennes tre hästar stod för att vila från värmen en stund. Den lilla welsh mountainponnyn var som en sagoponny – så enormt gullig!! Fotona gör ingen rättvisa. ❤❤❤

För övrigt bjöd Sandra på hembakad budapestrulle . Jättegott! Sån måste jag också lära mig att göra! 🤩

Sedan var ju tanken att jag skulle jag rida. Åker till stallet, bär fram sadel, hjälm, träns och boots. Hämtar häst.– ”O aj aj, jag kan inte gå!” En framsko är av! Och hoven är rejält tilltrasslad, torr som den är. ☹ Det är bara att bära tillbaka sadel mm igen. Bara för att göra något, så går vi en kort promenad och håller oss på gräsvägen som går in till vänster. Inte långt alls med andra ord, men hon får äta lite gräs – tjohoo! Tillbaks i stallet får hon sina mineraler och sedan lite extra kvalitetstid med lättmassage runt bogar och hals, vilket är väldigt uppskattat. Sedan ringer jag Anna (hovis) som lovar komma redan nästa dag! Hon är en klippa! 😁 När jag släpper ut Cola, så går jag med i hagen en stund. Letar efter skon ett tag, men det känns ju ganska hopplöst. Upptäcker däremot att mittentråden, av tre, har rykt av där nere där de brukar ”stå och prata” med Hera. En ände ligger i en snottra på marken och sedan böljar kvarvarande tråd i stora bågar… Jag meddelar Viktoria detta och undrar sedan för mig själv om detta kunde ha nåt samband med att hennes framsko rykt av?? Typ stått och viftat, fastnat med tråden mellan hov och sko och fått en massa stötar i foten och slitit åt sig hoven så hårt hon bara kunnat? 🤔😳

Så igår kommer Anna och skor. Det är världens åskväder i omgångar och hästarna är helt tossiga allihop när jag kommer dit! Trots att det är mitt emellan två oväder. Cola, som typ alltid kommer så fort hon får se mig, låtsas som hon inte vet vem jag är och försvinner tillsammans med Yrosa allra längst ner i hagen, dit Soni och Hera hade rejsat tidigare i hagen bredvid. Bock och skutt!

Där står de sedan och har överläggning. Men jag får med mig henne upp och Anna slår på en ny sko och sen får hon gå ut igen, för nästa oväder är i antågande. Ingen ridtur alltså.

Idag däremot! Det har varit mulet hela dagen men behaglig temperatur och när vi kommit iväg så börjar det strax att regna. Men bara ett sånt där stillsamt, sakta regn som är jättehärligt. Framförallt när det är så varmt. Vi rider dock bara Ivarssonrundan, för jag vill inte riskera att vara jättelångt bort ifall det kommer ett skyfall. Så när vi håller oss till vägar, passar det bra att jobba en del med att gå i bågar och tvära, respektive gå skänkelvikning. Dessutom några halter i nedförsbacke, så hon får in rumpan lite. Detta gör susen och hon blir såå mjuk och fin i hela kroppen, ryggen kommer upp och ja… hon går jättebra och vi avslutar med ett par härliga galopper. I den sista galoppen lyckas hon få benen i kors och lägga krokben på sig själv och håller på att ramla NÄR HON SKYGGAR FÖR EN BAJSHÖG!! Vi fortsätter sedan i galopp trots detta.

Men för övrigt gick hon alltså jättebra.

Och strax efter vi hade kommit tillbaka, så ökar regnet i styrka. Ibland ska man ha tur! 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.