Blogg,  Djur,  foto

Spöktåget

Nu var det dags för de där dagarna i månaden då det finns otäcka konstiga saker överallt!! Hon hoppade högt tre gånger redan under den först biten som jag leder henne, bort till uppsittningsstenen. Glodde in mellan träden. Sedan smög hon sig försiktigt fram längs banvallen och ryckte till för minsta lilla. Jag hade planerat att rida bort till Arturs sjöar och det gjorde vi, men det blev skritt nästan hela vägen. För inte vågade hon springa sådär fort inte, när det lurade faror överallt, som hon måste hinna se!! ?? På ett ställe låg det en brun, vissen, död granruska längs vägkanten och bruna saker ÄR ju farliga!! Barkbitar, vissna ormbunkar, döda granruskor… Hon stirrade med fasa på denna tingest som låg två meter framför henne. Kastade sig åt sidan när jag tyckte att hon bara skulle gå. Men efter en stund svalde hon och närmade sig sakta. Försiktigt. När hon nådde fram med nosen till kvistarna, så bultade hennes lilla hjärta så hårt att jag började undra om jag borde lossa på sadelgjorden? 😅 Modiga lilla häst. När man är jätterädd men vågar ändå, då är man modig. Hon stod länge och nosade och började till sist även gnaga på kvistarna. Vid det laget hade hjärtat lugnat sig. ❤

Jag kortade ändå av rundan en liten aning genom att rida till vänster uppe vid sjön och ta bilvägen tillbaka förbi Jarhults/Åsen. När vi väl kom dit och hon skymtade banvallen, kände hon sig lite säkrare igen och vi tog en galopp bort till parallellstigen, där vi vek av.

När vi sen kom upp på banvallen igen, blev det mera galopp nästan hela vägen tillbaka. 😍 Två timmar var vi ute och både hon och jag kände oss rätt nöjda ändå. ❤

Så upptäckte jag orsaken till att jag fått sår på insidan av benet, strax nedanför knäet. Det gör ont som fasen där i höger galopp. Det har varit så någon vecka eller så, men inte förrän nu lade jag märke till varför. Det där skyddet som ska sitta runt stiglädret just där spännet sitter, hade spruckit lite så det hade kasat ner. Inte konstigt då att det gjorde ont när spännet stack in i benet! Nu har jag dragit upp skyddet och virat en massa eltejp runtom, så får vi se om det håller och hur länge. Får väl börja leta på nätet för att se om det finns att köpa sådana skydd nånstans…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.