Blogg,  Djur,  foto

Som förr igen!

Idag var hon precis som hon var innan hon fick ont från början! Hon har inte haft det här drivet upp för några backar på minst två år. Jag menar, även de gånger hon har fått springa uppför, så brukar hon bryta av innan hon når toppen, även om hon villigt fattar galopp. Eftersom det är omöjligt för mig att veta om det beror på dålig ork, mjölksyra, eller på att något inte känns bra i höften, så manar jag absolut inte på utan hon får springa det hon orkar. Träning på hennes nivå. Och backiga rundor rider vi inte mer än högst en gång i veckan.

Idag red vi Gläsbackavägen upp och över hygget mot serpentinbacken på Tranabovägen och hem via Fällesåsen.

Efter halva turen, när jag suttit upp efter att ha gått bredvid en stund över en traggligt ställe på ett hygge, så blir det bara typ tre steg innan hon – när jag börjar ta tyglarna – far iväg som en kanonkula. Hon är så ivrig att jag har hennes nacke nästan uppe i ansiktet. 😅 Efter denna uppvärmning längs ett lättare motlut, kommer vi till de ”riktiga” backarna, och jag tänker att vi avvaktar väl och tar bara halva i galopp, som vi har brukat senaste tiden… men inte en chans! Hon VILL och hon FÅR! Hon ökar och ökar och jag känner hur hon tar i ordentligt med bakdelen! ❤❤❤ Tjohooo! Sånt som är helt normalt för helt friska hästar, men hon har som sagt varit lite försiktig de senaste åren.

Fotot på ”serpentinbacken” nedan, visar bara knappt en tredjedel i början. Sedan kommer en hårnålssväng åt vänster, sedan en böj åt höger och upp upp upp… 😄

Så idag var hon alltså preciiiis som förr och jag blev nästan lite nervös för det var så längesen med denna livsglädje. Men det var KUL! 😍🥰❤🐎🐴

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.