Blogg,  Djur,  foto

Platån och sten i skon

Jag tyckte att hon verkade lite trött idag (?) när vi gick uppför backen mot Fällesåsen, så jag modifierade genast den tänkta långturen till att bli en kortare variant.

Vi tog en liten galopp med väldigt korta steg (?) på grusvägen, men sedan fick vi för oss att vi skulle svänga av och ta oss upp för backarna till Platån. Det är ju branta backar, men de är inte så långa och så är det andhämtning emellan. Tänkte att det fick bli dagens projekt/träning. I skritt alltså. Fast den första och sista backen tog vi i galopp för där var det inte så brant. Och visst, det var nog lite jobbigt, men hon pinnade villigt på och det gick fint, trots att jag sa att det var tillåtet att stanna och vila. 😍 Efter detta gick vi hemåt igen och hon fick galoppera upp mot Fällesåsen och då var det inte heller nåt fel på framåtandan eller påskjutet. Så bra! Då var det nog bara så att hon behövde bli varm i kläderna. 😁

Jag bestämde mig för att inte hoppa av i nedförslutet idag utan jag satt kvar och lät henne gå flera sträckor riktigt långsamt och jobbade även med att hon skulle få över tyngden mot bakdelen istället för bogarna. (Gäller väl annars med, men det är ju särskilt viktigt nerför…) Jag fick ju inte till riktigt slow-walk-tempo, men hon var duktig ändå. När vi kom ner sedan, så tänkte jag mig att fortsätta jobba i skritt med en sagolikt mjuk häst med underbart steg… Men hon var av nån anledning väldigt kort i steget fram, även om hon inte alls gick ovilligt. Hmm. Mycket underligt. Jag hoppades för mig själv att orsaken skulle vara en sten i skon, även om hon inte direkt haltade. Var bara kort i steget.

Efter en sista galopp på gräsvägen istället, så ställde jag upp henne i stallgången när vi var hemma och böjde mig ner för att kolla i framhovarna med en gång. Jag började med vänster, men hon ville inte lyfta på den av nån anledning??? Jag försökte och försökte men då knäade hon lite på höger fram. Då ramlade femöringen ner hos mig! 🤣😂 Jag gick runt och kollade i höger fram istället och där satt det förstås en stor sten!!

Jag älskar när orsaken till ”problemen” visar sig vara en sten i skon! 😆

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.