Blogg,  Djur,  foto

Så var det med det…

En och en halv vecka sedan sist – var ska jag börja? Jag tar väl det kronologiskt. Förra måndagen red vi Gläsbackavägen upp och över hygget och sedan via Tranabovägen och Fällesåsen hem igen. Jag hoppade av och gick med henne över hygget, eftersom jag var liiite osäker på vägen. Men det blev en trevlig runda. 😊

Felicia red på tisdagen och då passade jag på att åka upp till Göteborg och hälsa på mamma. Det var fint väder så vi kunde ta en promenad och sedan sitta ute, som sist.

Vi hade några trevliga timmar ihop innan det var dags att åka hem igen. Kommer inte ihåg sedan vilka dagar jag red och inte, men i princip har jag ridit varannan dag nu ett tag och det verkar funka bra. Dvs fyra ggr i veckan. Solen har gassat och det har varit riktigt varmt och markerna är torra = dålig återväxt på betet. Korna har gått i stora hagen längst bort (Olles mark) i maj men nu hade det hunnit växa till sig lite och det var dags att släppa över hästarna dit, då betet var slut i hage 4. Vi får fortsätta ha växelbete där, enligt Olle. Cola och Lilleman var snabba på att se att jag öppnade tråden, medan Xhakira var lite mer svårflirtad. 😉☺

Men två dagar efter, släpper N. (som har sina kor bl a hos Olle) plötsligt in sina kor där också, utan att säga nåt!!! När jag ringer upp och undrar, är han bara otrevlig och säger att han har inte hört nåt om att hästarna ska gå där och att Olle inte har med saken att göra och nu ska hans kor gå där. Om inte vårat bete räcker, så har vi väl för många hästar då. När Viktoria ringer Olle på kvällen så säger han jodå, det var ju växelbete vi bestämt ja. Men att vi får komma överens med N. om intervaller. OCH DET GÅR JU INTE!!

Så nu har vi flyttar runt hästarna lite på det bete vi har på gården och väntar på regn så det växer. Får se hur det blir sedan.

Så var det det där med medryttare… Efter två gånger hör hon alltså av sig och säger att hon har så fullt på sitt ”schema” nu så hon hinner inte med att rida Cola på ett tag. Men hon kanske kan höra av sig sedan igen? Grrr, jag blir så arg!!! 😡 Hon är tydligen och rider på flera ställen och det är väl okej, men det var ju HON som la ut en annons om att hon sökte en medryttarhäst! Då får hon ju ha tid för det också. Alternativt, om det kanske inte var så kul med alla förbehåll (ingen paddock, inga branta backar mm pga Colas artros) så får hon ju säga det istället, att hon tackar nej för att hon vill ha en häst att kunna göra allt med. Men det sa hon ingenting om. Och jag var ändå noga med att påpeka att det var viktigt med regelbundenhet och att jag kan ha nån jag kan lita på osv!! Visst, jag och Cola klarar väl oss som förut, men det hade ju varit skönt med avlastning en dag i veckan och nu trodde jag ju att jag fått det. Det är banne mig inte kul. 😟

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.