Blogg,  Djur,  foto

Långa turer med trånga boots

Oj vad tiden rusar iväg! Det var tydligen i söndags som jag gjorde ett inlägg senast och idag är det fredag!!

I måndags och i onsdags red jag i alla fall risskogen bort och banvallen hem. Såren på höger bak blir bättre för varje dag men inte tillräckligt för att jag ville ta på bootsen. I tisdags hade vi en dag då vi enbart gick en gräsätningspromenad. Dvs mest ätning och inte så mycket promenad. Det var väldigt skönt väder, även om solen inte syns så mycket på filmen… 😊

Igår blev det däremot lite längre tur! Dessutom har vi nu börjat med bootsen igen, så nu kliver hon obehindrat över alla stenar. Däremot måste det vara nåt fel i storleken på dessa boots! De är så trånga på bredden att jag knappt får på dem och sedan, när hon väl har tryckt sig ner i dem så är de ännu mer omöjliga att få av. Jag vrider och bänder på hennes stackars kotled och skulle behövt spett och hammare! 😳😩 Jag ska se om jag kan sälja dem och köpa en storlek större. Tusan också!

Hursomhelst, så hade vi ändå en underbar tur tillsammans i härligt väder. Vi var ute i dryga tre timmar, men då inkluderade det 40-45 minuters gräspaus. Rutten var: Fällesåsen, över stenbron vid Örasjön och upp till Tranabovägen. Inför den sista branta nedförbacken till Sutarebovägen satt jag av och sedan lyckades hon faktiskt tränga sig förbi vägbommen vid branten ner till bäcken, mellan träd och stenbumlingar. Så vi slapp krångla med att öppna och stänga. 😄

Sedan red vi upp Stures skogsväg runt, så vi kom fram vid mitt hus. Precis efter svängen nära Bökenäs, tog vi en härlig galopp i det svaga uppförslutet. Just när vi närmar oss krönet, ser vi en vildsvinssugga komma med sina 7 barn!!!! 😱😱 Vi tvärstannar och mamma gris vänder och rusar tillbaks in i skogen åt höger, med 4 av kultingarna. De andra 3 försvinner in i skogen åt vänster istället. På andra sidan vägen! Det går ju inte! Vi står blickstilla och väntar tills dess att vi ser 1, 2 och 3 griskultingar komma från vänster och springa in i skogen till höger igen. Sedan väntar vi en stund till medan jag hojtar och sjunger! Puh…

Väl hemma hos mig, satt jag av och Cola fick beta en lååång stund på min gräsmatta. 😍 Jag monterade mobilen på stativet och satte på en pall och filmade oss. Det hade ju kunnat vara bra om jag hade vetat var nånstans jag filmade och hur långt ifrån… 😂🤣🤣

Sedan red vi samma väg tillbaka och jag gick bredvid i backen efter bommen igen. Eftermiddagssolen uppe bland träden vid Tranabo gav ett helt magiskt ljus. 😍

Idag red vi bara Ivarssonsrundan. Det var gråmulet, lite blåsigt och småkallt. Planerar att ta en längre tur i morgon igen.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.