Blogg,  Djur,  foto

Sommarvärme

Ja det har det faktiskt varit nu några dagar! Klarblå himmel, sol och runt 20 grader. I förrgår var jag först med Marina på morgonen och letade efter den gamla stigen och testade framkomligheten, där de gjort ett nytt hygge mellan Gläsbackavägen och Tranabovägen.

Sedan red jag Colahästen och vi tog bara banvallen bort och risskogen hem. Hon med sina barfotahovar bak. Där kunde vi ta en galopp på grässtigen på slutet❣

Det kan låta som om jag gnäller på vädret, men så är det inte alls! Det är enbart mitt klädval som är fel. Och eftersom jag glömde ta med mig min ”magväska” att ha mobilen i, så var jag tvungen att ha den tjocka skjortan med fickor… och som sagt, 20 grader var det. Inte 18. 🥵☺

Så alldeles underbart ljuvligt där i risskogen, som förresten inte alls gör skäl för det namnet längre. ❤ På grusvägen efter Ivarsson ville hon inte galoppera – det stacks för mycket under hovarna där, sa hon. Så då tog vi en lite senare, på gräsvägen mot stallet, och det gick så bra så. 😊

Hennes sår på kotleden är bättre. Men det är inte bra än. Så det blir allt barfota ett tag ännu. Tvättade och smörjade efter turen och släppte ut i solen igen.

Idag gav vi oss iväg för att ta samma runda, var det tänkt. En bit bortöver låg de sorgliga resterna av en duva på vägen. Det var ju faktiskt riktigt läskigt och behövde en grundlig genom-nosning innan vi kunde gå vidare! När vi kom bort till sista hygget längs banvallen, så stod det en traktor och en timmerbil och blockerade hela vägen där, så det var inte så mycket annat att göra än att vända. Men för att få lite variation, så kunde vi ta ner i skogen åt höger och rida den stigen parallellt tillbaks, tills vi kom upp på banvallen igen där Ängavägen går ner.

Väl där, så kom de välbekanta ögonkasten bakåt från Cola. ”Jaha, vill du galoppera?” Det ville hon. Det gick jättebra idag, trots att hon alltså var barfota. Kul! Så då blev det en hel del galopp ändå idag, även om själva rundan blev lite förkortad. För säkerhets skull tog vi även en galopp på den där sista biten gräsväg också. 🤩

Sedan var det den obligatoriska sårtvätten då. När jag precis trodde jag var klar och hade både salvat och smort in mjukgörande, såg jag att jag tydligen ”masserat” för hårt på några krustor längre ner i min iver att få bort dem, så nu var DÄR ett litet öppet sår som blödde! 😣 Jag hämtade zinkoxidsprayen och drog över där för att åtminstone skydda det lite från smuts och flugor. Så får vi se i morgon. Suck!!!

Men det var ju ändå positivt att det gick så bra idag trots avsaknad av boots!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.