Blogg,  Djur,  foto

Sår och timmerbil

Vi red en sväng i fredags också (risskogen plus banvallen) dagen efter mitt senaste blogginlägg. Dock kändes hon lite oinspirerad och mugg-krustorna vill inte ge sig, så i lördags tog vi bara en promenad och ägnade oss åt borstning och sår/muggbehandling.

I söndags, när jag tagit in henne och påbörjat tvättningen av ”mugg-benet” så kände jag (genom tvättsvampen) några konstiga, stela, lite längre krustor och Cola ömmade rejält när jag tvättade där. Jag tittade efter lite noggrannare och såg då att det var minsann inga krustor där, utan hon hade varit emot något vasst som fläkt sönder själva hoven en liten bit, precis vid kronranden. (Som vårat nagelband ungefär.) Det var väldigt ömt och det var inte tal om att pilla närmare för att försöka se om det gick ner djupt. Naturligtvis är även detta på insidan av hoven, så jag måste sköta det från hennes andra sida, sittandes på huk bredvid vänster bak och sträcka mig tvärsöver. Om jag står vid höger bak och/eller lyfter upp det, så ser jag ingenting av såret eftersom det är på ”fel” sida hoven. Suck.

Jag tvättade i alla fall så noga jag kunde och smorde in muggen med mjukgörande och i detta nya klickade jag i lite Manuka… En liten aning svullen kändes hon. Det blev bara gräsätning på hemmaplan idag. Skickade sedan ett par foto till veterinären som hon kunde se på måndagen/igår.

Igår kom äntligen regnet. Det höll på hela dagen och natten och jag var hyfsat tidigt i stallet och lade på regntäcke och tvättade sår. Tyckte det var lite mer svullet och varmt och masserade in aloe heat lotion plus manuka i såret. Veterinären messade mig på eftermiddagen och tyckte inte att hon behövde komma. Jag hade frågat om ev. antibiotika, men det sätter man inte in vid den här typen av skada, sa hon.

Idag var det ganska soligt igen, så det blev täcke av. Fortfarande varmt och svullet, upp ca en handslängd ovanför kotan.

Tvättade o smorde som igår. Sedan tog vi en promenad med gräsätningspaus. Hon haltar ju i alla fall inte och verkar må bra i övrigt. Vi sprang/travade en bit på vår runda också, samt passerade en timmerbil på banvallen. Inga som helst problem. 😊

Sedan tog jag en liten skogspromenad alldeles själv också, på väg hem från Sara efter att ha hämtat en säck foder.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.