Blogg,  Djur,  foto

Veterinärbesök

Då var det klinikbesök i Varberg med Matisse idag. Naturligtvis skrek han i högan sky under hela bilfärden, trots att jag envist sjöng julsånger (!!!) för honom. Väl där, så blev han först tittad på, klämd på och även tittad i munnen, medan matte fick berätta. Allt det där gick jättebra. Men sedan kom syster med kanylen! De skulle ha två små rör blod till tester. Om detta tyckte Matisse INTE och vrålade i högan sky och precis innan kanylen togs bort tyckte jag mig även höra en grov svordom. Men sedan fick han gömma sig i buren och tvätta blodet från benet medan vi väntade nån halvtimme på provsvar.

Svaren kom och värdena var utan anmärkning på alla områden, förutom att blodet hade en lite förhöjd proteinhalt – vilket tyder på att han haft en infektion i kroppen, som den gjort allt för att besegra på egen hand. Gissningsvis har han stoppat i sig nån sjuk fågel eller annat som kan ha haft nåt virus.

Men vi fick med oss två stycken åttondels tabletter (Mirtazapin) som ska öka aptiten. Han fick den ena när vi kommit hem. Se nedan. 😂😂😂

Så nu hoppas vi på snar bättring här och det känns fantastiskt bra att kunna släppa oron över njursvikt, leverpaj eller magcancer. ❤❤❤

(Och det kostade bara 2159 kronor… 😱)

https://www.1177.se/Gotland/behandling–hjalpmedel/undersokningar-och-provtagning/provtagning-och-matningar/blodprov/blodprov-crp/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.