Blogg,  Djur,  foto

Vårbrunst

Ridtur på över två timmar igår, på fröken Brunst. 😄 Första halvtimmen tyckte jag hon kändes knagglig och stel och jag funderade på vad hon haft för sig i hagen igår när hon inte blev riden? (Pga vet besöket med Matisse.) Hade hon bara stått still och ätit? Eller hade det rejsats lite okontrollerat? En kortare trav hjälpte inte, hon kom inte upp med ryggen utan den kändes som en gammal soffa att sitta på… Hon sneglade misstänksamt på allt vi passerade, särskilt när vi passerat Åsen och andra ställen som det var ett par tre veckor sedan vi red förbi. Hon fick även en tendens till att tjura ihop och resa sig en gång, men det blev bara en tendens eftersom jag var snabb nog med att förmedla framåttänket där.

Men sedan började hon visa tecken på otålighet, så efter att vi svängt av från bilvägen bort mot Buskabygdshållet, så testade jag med att ta en kortare galopp. Den fick minsann mersmak och efter en passage tog vi genast en till! Sedan fick jag plötsligt vissa problem med att hitta ”infarten” i skogen, eftersom det gallrats lite. 😂 Till slut förstod jag att vi var för långt och vi fick vända. Jag hade ju märkt hur fröken Brunst gått och sneglat in i skogen, så jag lät henne sköta ”stigletandet” och det gick jättebra! 🥰

Nu blev hon bara piggare och piggare efter varje galopp och banvallen tillbaka förbi Torvbacken gick som en dans. Efter det hade hon glömt vad skritt var för slags gångart och trots att vi tog stigen genom risskogen hem kom hon ideligen upp i nån sorts otålig småtrav. Men det blev en sista pigg galopp från Ivarssons förbi Fritzons bort till banvallen.

Viktoria berättade att hon varit väldigt intresserad av staketet i hagen hela dagen och hon hade bett att ”snälla, snälla, håll dig i hagen!!” Hon hade även backat intill Lilleman och ställt sig att kissa på honom!! Antar att Eike fick att göra med tvättning av häst sedan… 🙈

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.