Blogg,  Djur,  foto

Arturs sjöar

Det blev en ordentlig ridtur idag, på ca 2 timmar. Cola hade en massa förslag på var vi kunde svänga av nånstans längs hela banvallen och blev lite förvånad över att vi skulle fortsätta rakt fram hela tiden. 😄

Första galoppen tog vi inte förrän bortemot Torvbacken, både före och efter. Det skötte hon fint. Sedan var hon ju allmänt pigg idag, men oj oj oj så många faror det lurade överallt efter detta! Allt från högar med tegel till troll (?) mellan grästuvorna. Detta gjorde att hon ville ju jättegärna galoppera varje gång det erbjöds och påbörjade storstilat varje gång i flygande tempo. Men sedan måste det ju tvärnitas, kastas åt sidan eller helt enkelt bryta av för att hinna GLO förfärat!

När vi väl kommit fram till sjöarna, så var ju resten av rundan hemväg. Så då var hon superpigg hela vägen och hade jättesvårt för att bara skritta normalt. Samtidigt ville hon ha hellång tygel hela tiden. Det rimmade dåligt. Hon fick ju faktiskt massor med tygel, men hon ansåg att den skulle räcka ända ner till marken och gick och drog och drog…

När vi hunnit en bit på väg längs bilvägen ner mot Jarhults, vid Åsen, så möter vi två stycken motorcyklar! Killar i knallgula jackor, cyklar med det lite skarpare motorljudet (inte de där riktigt tunga modellerna) och trots att jag höll upp ena handen så hade de minsann ingen lust att sakta ner. Det fanns ju plats för mig att gå av vägen där men jag kände mig faktiskt ändå lite nervig och beredde mig på en explosion.

Cola stod blickstilla.

Vet inte om hon var stel av skräck? Eller nej det skulle ju känts i såfall, men jag var nervös och hon brukar vara rädd för motorcyklar! Ja ja, det var ju jättebra att det gick som det gick, men förvånad blev jag!

På banvallen hem, blev det sedan lite mera galopp. Nu var den jämn och fin igen. Inga tvärstopp etc. 😍

Men som sagt, skritt var svårt… 😂😂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.