Blogg,  Djur,  foto

Äntligen lossnar den!

Jag pratar alltså om vinterpälsen. Sedan några dagar har även Cola börjat fälla så smått. 😊

För övrigt så är det inte bra när det går typ fem dagar mellan uppdateringarna, om det ska föreställa ”dagbok”. Men jag antar att det ändå är ett gott tecken, dvs inga nya katastrofer har inträffat. Brunsten är i avtagande, eventuellt helt över nu och vi har varit ute på lite ridturer. Några dagar har vi ställt in pga skitväder/storm eller dylikt.

Häromdagen var det alldeles ljuvligt väder och jag hade tänkt mig en längre tur bort till Arturs sjöar. Men när vi närmade oss Torvbacken, så var vägen blockerad av timmerbil, så vi vände och tog risskogen tillbaka. Alldeles för många foton tog jag ju, påverkad av det vackra vädret.

Igår red jag Fällesåserundan och satt inte av och gick i uppförsbacken förrän efter älgtornet. Det kändes som att det var okej för henne. Sedan red jag bort till övergången/stenbron vid Örasjön upp mot Tranabo. Mest för att se hur mycket vatten där var. (Eftersom det är hål mellan stenarna på bron, vill man gärna kunna se den när man går över…)

På vägen dit, upptäckte vi också ett stort HÅL i vägen! Alltså det var verkligen stort – säkert 20 cm tvärsöver och hur djupt som helst. Vi gick fram till kanten och hon fick nosa på det. När vi red tillbaka igen efter att ha tittat på översvämningen, kom hon ihåg hålet och ville inte börja galoppera innan vi passerat det. (Normalt sett börjar vi mycket tidigare och hon bjuder riktigt bra i den kurvan. 😊) Tur att hålet är på ena sidan, där hjulspåret går, och inte mitt i vägen.

Sedan galopperade vi bort till nedförsbacken till Århult och därefter den lilla vägen till vänster bort till Olles. Eftersom det är fortsatt stängt till kohagen, så hoppade jag av och vi kämpade oss upp för den branta backen där, för att sedan gå upp till höger till ”trollskogen” och bokskogen ovanför stallet. Jag fick mjölksyra i mina ben och flämtade efter luft så vi stannade halvvägs och jag ville fota Cola i förgrunden med den ”nya” utsikten ner mot vägen bakom. (Efter avverkningen.) Det gick väl inte så bra… 😂

Jag satt upp ovanför bägge backarna och vi red genom skogen och sedan satt jag som vanligt av inför den sista branten ner till stallet. Där kan ju normalt vara lite slirigt med alla löv, bara för att det är så brant, men nu var det rent bedrövligt! Cola åkte kana på alla fyra och ville knappt försöka gå nåt mer… men till slut tog vi oss ner ändå genom att gå extremt sakta och långa serpentivägar. Men jag tror jag väntar med att gå den vägen igen tills det torkat upp en aning i markerna. Om det tänker göra det nån gång??

Sedan var det en sån där vacker kväll ”på jobbet” igen. Mera bilder. 😍

Idag hade jag tänkt mig en liten runda runt Ivarssons bara. Men oj oj oj, när vi närmade oss hygget vid banvallen var det granplanterare överallt! Vi såg ju bilar och viss aktivitet på långt håll och Cola blev skeptisk. Men jag sa att ”jodå, det är ingen fara, det är bara bilar och människor”.

Men det blev värre och värre ju närmare vi kom. Till höger om sig hade hon nu hygget, som befolkades av utomjordingar som gick omkring hukande med vita plastsjok med utstickande ”gröna saker”. Livsfarligt! Och framför sig hade hon två bilar och tre män i full färd med att packa stora buntar med granplantor i vita plastsäckar. Fatta vad livsfarligt! Det gick bara inte. När hon rest sig och vänt om ett par gånger i rad, så satt jag av. Ville ju inte riskera skador på karlar och bilar heller, om jag mot all förmodan hade fått henne att gå förbi. Men med mig på marken framför henne gick det bra och jag bytte några ord med en av männen.
Sedan satt jag upp igen och red ner Ängavägen men precis där vi brukar fatta galopp stod det fler bilar och fler män som var i rörelse! 😂
Nåja, jag fick sitta av igen men fick i alla fall suttit upp senare igen, så vi fick en galopp förbi Fritzons… 😄

En liten detalj att nämna, är att sedan några dagar/en vecka, är Cola svullen runt vänster baks kota och karled, övre bild. Men hon haltar inte och efter varje ridtur är svullnaden borta, undre bild. Jag funderar på om det kan ha att göra med att hon numera står still hela dagarna med huvudet nedkört i en höbal och bara äter??!!

Jag avvaktar väl för att se vidare utveckling av det hela. Nu vill jag ha solsken och lite fler plusgrader, tack! Dels för att det är skönt, men också för att all väta ska torka upp nån gång!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.