Blogg,  Djur,  foto

Nytt stormoväder

Fruktansvärt tröttsamt med ösregn och så detta stormande ovanpå allting!! Vi fick passat på att ta en ridtur i lördags innan jobbet och innan ovädret började. Det gick strålande och Cola var verkligen pigg och glad nu och undrade lite försynt om det inte var dags för nånting mer än skritt snart?? Jag satt och överlade med mig själv och kom fram till att ”på nästa ridtur, DÅ skulle vi ta ett litet kort travpass.” Strax därefter ger jag ändå tecken för trav till Cola, som blir jätteglad! Själv blev jag mest förvånad. Vad hände med ”nästa gång”?? Det är ofta så med mig. Min hjärna småplanerar för att göra något under nästa ridpass och så plötsligt gör min kropp det nu med en gång istället. 😂 Hursomhelst så kändes traven mjuk och fin och framför allt väldigt villig. Vi travade bara nerifrån banvallen och upp förbi danskarnas lilla röda stuga. Efter kurvan bakom den valde Cola att ”misstolka” min skänkel och övergick helt sonika i galopp där. Jag lät henne. Det är ett väldigt kort uppförslut där och med en gång det var slut, så saktade vi av. Mycket glada båda två. ❤

Men nu har alltså helvetesvädret börjat igen. Igår var det både storm och ösregn. Ett par timmar på eftermiddagen höll regnet upp, men sedan började det igen. Cola fick stå inne drygt två timmar och äta lunch och müsli, medan jag mockade och handlade skor på rea. Lillan stod redan inne. När hon sedan fick gå ut igen, hade hon fri tillgång till uteboxen.

Jag köpte två par snarlika svarta kängor. Det ena paret fodrade. Så ett par gummistövlar som också var billiga men inte på rea. Totalt för allt: 619! Men när jag sprayade impregnering på det ena paret efteråt, fick jag en överraskning. När det torkat, blev bootsen nämligen blå!! En snygg, dovt blå färg visserligen, men ändå! (Färgen syns dåligt på fotot…)

Nu sitter jag här och lyssnar på vindens vinande och dånande utanför knutarna. Ikväll ska jag jobba igen. Hade ju velat rida idag innan regnet börjar i morgon igen. (Liite regn gör väl inget, men att rida i ösregn är inget hit för någon av oss. Hon går definitivt inte fram som hon ska heller, utan vill bara vända bort huvudet från regnet och vända rumpan till.) Men som jag sagt förr, jag vill inte gärna rida i sån här hård blåst, särskilt inte när det är så här vått och mjukt i markerna. De två gånger jag bara varit några meter ifrån fallande träd har lärt mig detta! Hade det bara varit typ åkermark på bägge sidorna ridvägen, så hade det ju inte varit några problem med att rida! Igår var jag tvungen att gå och hämta sågen, för att komma ända hem med bilen. Ett träd vid gränsen mot tyskarnas, hade lagt sig tvärs över vägen, mot mitt garage till. Jag fick ju sågat av toppen och burit bort alla avbrutna smågrenar som skräpade överallt, men sedan var det ju själva den stora stammen kvar. Den sticker ut en pyttebit i vägen. Ina problem alls att köra förbi, men jag fick ringa grannen och förvarna så han inte kör för nära kanten där.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.