Blogg,  Djur,  foto

Galopp igen

Efter två dagar med allting inställt pga (o)vädret, så tog vi en dag i paddocken med equibandet på. Det gjorde kanske inte nån större nytta, för det var mest bus. 🤪 Hon kunde naturligtvis inte galoppera normalt mer än en långsida heller, för sedan var det bara rejs och bock och tvärstopp och trumpetande. Men jag kunde ju se några steg som hon tog i alla fall och de såg bra ut. Hon fick gå över några kavalettibommar också ett antal gånger. Hon tyckte det var väldigt intressant när jag plockade fram dem och ville vara med hela tiden! 😄

Sedan blev det ridtur i onsdags igen. Solen strålade och allt kändes bra och jag tyckte nog att hon kom upp med ryggen också efter en stund. På vägen hem tog vi en liten bit trav och sedan ca 200 meter galopp sista biten på banvallen. Hon kändes jättefin och vääääldigt villig! Tur att hon är så snäll, för hon ville galoppera mycket fortare och längre! 😍

En bild med bättre ljus, på mina blåa kängor

Torsdagen regnade bort igen men idag red jag igen. Nu kände jag att det var dags att börja länga passen något, så vi red en bit bortanför Torvbacken, in på den lilla återvändsvägen till vänster och sedan banvallen hem igen. En bit i trav och sedan tre galopper! Inte jättelånga, men absolut längre än 200 meter den här gången! 😉Hon var först inte helt säker på att jag verkligen, säkert menade galopp?? En extra eftergift gjorde susen och tjoho vad hon blev glad då! Det kändes jättebra idag med. (Det var mest jag som fegade med att dela upp det i tre, istället för en längre sammanhängande, eftersom vi passerade ställen där hon eventuellt skulle skygga… (Vajer-rullen bl a.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.