Blogg,  Djur,  foto

En dålig men mest bra grejor

Dagen börjar med solsken och 7 minusgrader och jag är tvungen att fota snön på garagetaket innan jag åker till stallet. 😊

Sedan är det dags för Cola att få nya skor. Medan jag står mestadels stilla i stallgången och får tårna förvandlade till isklumpar, sköter Anna allt arbetet med skorna. 😊

Sedan ger vi oss iväg på en tur, jag och Cola. Halva rundan består mestadels av att ta oss runt kullfallna träd, men det är en härlig ridtur i solen! Mina tår t.o.m. tinar efter en stund.

När vi så småningom kommer ut ur skogen, på den snövita, mjuka, sköna ängen, får Cola plötsligt ”feeling”. 😂😂😂

Det är bara att parkera hästen i ett dike och sitta upp igen. Och förklara att sånt där gör man hemma i hagen. Utan sadel och utan ryttare. 😄

Väl hemma kunde ju allt slutat lika bra som det började, tycker man. Men nej. Jag serverar lunch till damerna och Lillan gör sina vanliga utfall som Cola parerar för att undvika. Jag mockar i uteboxen. Då smäller det till och jag sticker ut huvudet för att se vad som hände. Jag ser Cola backa från foderbordet och sträcka och vrida försiktigt på halsen, fram och tillbaka. Vickar lite på huvudet. En lång stund, gör hon så med långsamma rörelser. Sedan backar hon ännu en bit och ställer sig helt stilla med hängande huvud en bit ifrån. Det syns tydligt att det gör ont. Fan också!! Carola var ju nyss ute och behandlade hennes nacke ju!!

Jag går ner och lyfter ur hälften av det kvarvarande höet och lägger i lådan en bit ifrån och leder Cola dit, med ett tag om manen. Där börjar hon äta igen, liksom lite långsamt och försiktigt. Det verkar dock gå bättre efter en stund och när jag åker därifrån efter en halvtimme är höet slut. Lillan har gått bort en bit i hagen och Cola har gått tillbaks till foderbordet för att leta strån.

Ska jag behöva tillkalla Carola IGEN?? Eller ska jag avvakta? Jag har messat henne och frågat nu. Om jag visste vilken sida av halsen och om det var högt eller lågt, så kunde jag ju åtminstone massera med arnica i morgon, men jag kan ju inte massera in det på hela halsen heller! Kanske kan ta lite högt upp, på bägge sidor?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.