Blogg,  Djur,  foto

Nyårsafton och dagen efter

På nyårsaftonen lyste en vårlik sol över oss och temperaturen låg på sisådär fem plusgrader. Cola och jag gav oss iväg på den längre rundan till Arturs sjöar. Hon kändes lite ”avslagen” eller håglös, när vi skrittade bortåt, men jag tänkte att det blir väl bättre så småningom. ?? Det kändes nämligen inte av någon stelhet, hälta, snedhet eller trippig gång.

Men när det var dags för den första galoppen, en bit innan Torvbacken, så gick det inte alls. Hon kröp ihop och ville ingenting fortare än skritt. Om jag manade på henne kunde hon tänka sig att trava.

Inte likt Cola.

Vi fortsatte dock, om än i skritt, och en bit längre bort på väg upp mot sjön så vaknade hon åtminstone till i huvudet och ville försöka sig på galopp. Det gick bra en liten bit, men sedan bröt hon av. En längre stund senare, vid en annan sträcka där hon brukar tända till lite, så gick det en ännu kortare bit innan hon bröt av.

Men nu verkade hon i allafall nöjd med att skritta – hon traskade glatt på. På banvallen hemåt, efter Torvbacken, verkade hon vilja springa igen och kom glatt upp i trav, men sedan blev det inget mer. Det gick inte alls med galopp och det hela började kännas som en repris från tidigt i våras nån gång.

Vi skrittade på hemåt och Cola suckade. En bit senare ville hon trava, vilket hon fick göra ett stycke. Jag tänker som så, att om det tröttar henne uppe i bäckenet vid all rörelse som kommer av skritt (och ännu mer i galopp) och vi hade ju skrittat läääänge nu, så kan det nog faktiskt vara lite vilsamt med trav emellanåt, eftersom lederna där inte rör sig så mycket i trav.

Men sedan när vi skrittat en stund igen, så stannade hon helt sonika. Bara stod. Hon vände på huvudet och tittade på mig. Då hoppade jag av och så gick vi bägge två sista biten hem och det verkade hon mycket nöjd med.

Idag blev det promenad. Jag avstår ridning nu en vecka i alla fall, tills Carola kommer och behandlar den 9:e och så får hon Metacam nu denna veckan, så får vi se sedan. Och täcke på även när det inte regnar, för det blåser lite snålt nu.

Cola verkade i alla fall mycket nöjd över att gå promenad idag, särskilt som hon fick en längre paus för gräsätning. Metacam älskar hon ju och hon högg inte efter mig när jag knäppte täcket över bringan heller. (Det där sista kan ju vara en tillfällighet…)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.