Blogg,  Djur,  foto

Tältläger

Idag gick vi ner till de där presennings-tälten i skogen, för att kolla lite närmare på dem. För det första så blåste det ju ingenting idag, så de var inte alls lika läskiga. Dvs det hade ju inte gjort nåt om det viftat litegrann i dem åtminstone. För det andra så hade det ena tältet blåst sönder. Men nu har hon i alla fall fått undersöka dem på nära håll. 😆

Hon blev dock distraherad av att Viktoria kom promenerandes med Hera och barnvagn nere på banvallen så vi lämnade snart tälten och skogen. Vi blev så småningom tvungna att vänta in dem längs vägen eftersom Cola knappt kunde gå, då skulle vända sig om och titta hela tiden.

När de hunnit ifatt så pratade jag och Viktoria en stund och Cola ägnade sig istället åt gräsätning. De andra gick vidare och jag blev faktiskt förvånad över att Cola lugnt ville stå kvar och äta när de andra gick. Det visade sig snart att hon räknat ut att så fort de försvann utom synhåll bakom kurvan – då skulle hon springa ikapp! 🤣 Det blev pulsökande powerwalk ett bra tag för min del, hållandes en taktande/småtravande häst med högrest huvud, som hela tiden sneglade på mig och undrade när jag skulle fatta att vi skulle springa. Men till slut kom vi ifatt i alla fall. 😊

Idag har hovis varit här och nu har Cola vinterskor på sig. Hon har även öppnat rejält kring hålväggarna på bakhoven, för att det ska bli lättare att hålla rent. Det ser ganska förskräckligt ut, ungefär som om hon har klövar på den foten, men vi får hoppas att det ska läka ut nu snart. Eller snart o snart, det tar ju skitlång tid innan hoven hinner växa ut, men jag menar att jag hoppas att själva hålen/infektionen ska ge sig så man kan börja se att det börjar växa till sig frisk hov inifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.