Blogg,  Djur,  foto

Mestadels bra

Dagarna har rullat på och galopperna har funkat fint och Colahästen har känts pigg och glad. Musse, den nye svarte hingsten, har flyttat från hagen vid banvallen upp till stallet nu, tillsammans med Roy och honom är det väldigt spännande att passera två gånger varje dag, tycker Cola. Han verkar tycka detsamma och följer oss grymtande och hummande så långt det går. Får väl ta nåt foto av honom snart också. Snygg är han i alla fall.

Den nye quartern, Lilleman, håller sig till Soni i stora lösdriften och det brukar gå bra. Tog lite kort idag när de stod och såg söta ut tillsammans. Kom på att jag nog skulle filma istället, men se då var det slut på gullandet! 🤣

Idag red vi aningen längre, jag och Cola. Det var meningen att det skulle bli ännu längre, men hon hade stora problem med galoppfattningarna idag av nån anledning. 🤔🙁 Hon kändes dock som vanligt för övrigt och vi fick ju till ett par tre galopper ändå så småningom, både vänster och höger, och de kändes helt normala – men som sagt, de satt långt inne. Men på grund av detta så kändes det inte lika roligt eftersom grubbleriet satte igång.

Men vi red i alla fall längs banvallen en bit efter Torvbacken och passerade vägen till vänster där vi brukar ta upp annars.

Så småningom kunde jag ändå slappna av och njuta av ridturen, eftersom Cola ju ändå verkade pigg och glad och gick som hon skulle i skritt och trav. Jag försökte tänka att hon kanske eventuellt blivit kall och stel av att gå utan täcke i natt när det var på minussidan. Det gick nämligen aningen bättre med galoppfattning mot slutet och i skritten den sista biten fick vi till en riktigt bra lång och låg form där hon sträckte ut ryggen med långa avslappnade steg.

På hemvägen red vi ner den där stigen som går parallellt med banvallen. För att testa ifall vattendragen var lika ofarliga att passera idag, som de var för ett par månader sedan. Och det var de. Hon verkade mest intresserad av ifall det fanns nåt ätbart runtomkring. 😁

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.