Blogg,  Djur,  foto

Måtte pälsen komma i ordning snart

Jag tycker ju det ser ut som om Cola har full vintermundering nu, sedan ett tag tillbaka. Men hon blir fortfarande så sur när man pillar på henne och gillar inte att bli borstad och håller man på runt bog eller framben så hugger hon efter en, så det måste bara vara att hon fortfarande är pälsöm. För det vore tråkigt om hon ska vara så sur alltid, framöver. 😲

I onsdags red vi bara en kortis bort till Gärdet och i torsdags var visserligen vädret ljuvligt, men vi stod över och tog bara en gräsätarpromenad. Hon hade sneglat på det gröna gräset där vid hygget längs vägen, så hon var mycket nöjd över att få beta där. Spenderade lite tid i hagen först, men Lillan såg till att få all uppmärksamhet hela tiden, så… 😂

Efter att ha haft två stycken nära-döden-upplevelser när jag gått ner i hagen med lunch åt två hungriga ston, så ger jag numera Lillan två minuters försprång på lunchen och SEDAN släpper jag ner Cola. Det går myyyycket lugnare tillväga. 😁

Så har det kommit en ny liten kille till lösdriften. En blyg liten quartervalack på bara 1 1/2 år.

Han har ju ett namn också förstås, men det kan ingen människa komma ihåg, så långt och komplicerat som det var. Men han kallas väl för något, så jag väntar tills jag fått höra det.

Igår var vi ute i 1 1/2 timme och red risskogen bort och sedan väldigt mycket galopp på banvallen på vägen tillbaka. ❤ Det enda trista nuförtiden är att Colahästen inte alls vill gå nånstans dit vi inte brukar (dvs var längesen sist) och helst inte nån annan väg än snabbaste hem, varje gång man kommer till ett vägval. Surar ihop, halvstegrar och vill inte gå. Sån var hon ju aldrig förr, utan det är nåt som kommit nu efter sommaren. När jag väl fått övertalat henne, så går det bra, men det ska som sagt alltid kivas först. 🙁

Men hemåt är hon ju pigg och glad! 😂😁

Så har jag då äntligen funnit mannen i mitt liv! En tyst och beskedlig karl som säkert blir lätt att uppfostra. 🤣😂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.