Blogg,  Djur,  foto

Ruggig november

Sista dagarna som jag red i förra veckan, så hade ju min lilla Colahäst svårare och svårare med att fatta galopp igen, så det kändes inte så kul. I söndags tog vi bara en liten skrittur. Jag vet ju inte riktigt ifall hennes hålvägg på vänster bakhov skulle vara inblandad i problemen på något sätt (ömhet???) men jag tycker inte det känns rimligt. Hursomhelst, så har vi bara varit ute och gått lite nu måndag, tisdag och onsdag.

Tycker dessutom att hon känts lite grinig den sista tiden med. Plus fortfarande öm i pälsen.
Det enda hon vill är att äta.

Jag misstänker att enda anledningen att hon så villigt kommit till mig varje dag när jag står med grimman vid grinden, är att hon vet att hon får mat… Jag hittade en fet fästing på henne i förrgår med! 😣 Ska man verkligen behöva leta efter såna i november? Tydligen… Det är väl de söta rådjuren som kommer med dem antar jag.

Den nye hingsten på gården, Musse, hummar förhoppningsfullt varje gång vi passerar, men jag tror han börjar tappa hoppet nu för det avtar mer och mer.

Men idag tog vi ändå en liten ridtur. Ivarssons bara. Jag hade tänkt att vi bara skulle trava lite när vi kom ut på banvallen men efter en liten stunds uppmjukningsövningar, så kände jag att hon ville faktiskt galoppera. Så det fick hon. Och hon fattade lätt galopp idag. 🥰(Lättast vänster, men det behöver inte betyda nåt.) Galoppen kändes helt okej men hon bröt av väldigt lätt om man så mycket som nuddade mungiporna med bettet. Men det kändes ju bra som helhet i alla fall. ❤

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.