Blogg,  Djur,  foto

Strålande sol

Jag vaknade till knallblå himmel och strålande solsken och visserligen lite kallt, men jag kom ihåg det där med handskar idag. Igår var vi på promenad på andra sidan vägen (mot Tallvägen) så idag blir det ridtur igen. Vi kör på ett tag nu med varannandagsprincipen, tänker jag. Även om det naturligtvis kan bli lite ruckat emellanåt av ordentligt oväder eller diverse krämpor. ?? Hursomhelst så beger vi oss först till fots och hov uppför backen mot Fällesåsen innan jag sitter upp. Har planerat en längre tur idag och eftersom det är väldigt backigt på denna sidan om stallet, så blir det mycket av och på för mig. Det blir ju träning tillräckligt för Cola ändå utan att hon ska behöva släpa på mig med. Inte än på ett tag i alla fall. Och så får jag själv desto mer träning på köpet. Men de mindre backarna rider jag i nu.

Vi tar en kortare sträcka i galopp på grusvägen bort mot Århult till. Hon är ovillig i fattningen och har inget riktigt sug men galopperar snällt i alla fall när hon väl kommit igång. Försöker att inte tänka så mycket på det. När vi kommer till Århult ser hon kossorna borta i hagen vid grusvägen, men vi ska ju inte ditåt idag. Vi fortsätter förbi Sandklevs och hennes hästar. Vet inte om vi ridit där i år ens!!? Det är i alla fall minst ett halvår sedan så hon tycker det är lite spännande med hästarna. De kommer i full galopp i hagen och springer med längs insidan tråden och krumbuktar sig med bocksprång. 😁 Sedan kommer vi då ut på Sutarebovägen. Kalvarna går i hagen längst bort, så hon kan bara skymta dem lite innan det är dags för oss att svänga upp på den s.k. parallellvägen/backen. Jag skrittar henne hela vägen upp tills svängen där det blir lite brantare. Där sitter jag av. Sedan går vi upp och in i skogen en bit innan jag sitter upp igen. Därefter blir det skritt igen, ut på grusvägen och i nedförslut – eller svagt nedförslut – innan vi kommer ner till Örasjön och vägen upp till Fällesåsen igen. Ovanför backen erbjuder jag henne en kort bit i galopp på gräsvägen mot huset. Hon fattar galopp, men inget sug nu heller. Hmm..?

Jag sitter av inför den långa nedförsbacken på andra sidan och när jag sitter upp igen där nere känns hon mjuk och fin. Jag tänker att jag ska pröva en liten galopp här med. Fattningen går lätt och nu känns hon verkligen villig. Men redan efter två tre steg bryter vi av, för detta blev ju inte alls bra! Nu känns det som om hon haltar FRAM! Nickar med huvudet. Sten i skon efter helvetesgruset i backen, tänker jag, hoppar av och kollar. Men icke. Hmm?

Så jag vet inte. Antingen var det en högst tillfällig sten, som själv ramlade ut samtidigt som vi saktade av. Eller så fick hon en liten lätt vrickning i ”vristen” i skogen, som bara känns av när hon galopperar? Hon trampade nämligen rejält snett därinne en gång, i en mjuk håla. Jag kan gissa hur länge som helst.

När vi kommit tillbaks, tittar jag extra noga i alla fyra hovarna och klämmer och känner på kotor och karleder utan att se eller känna nåt avvikande. Så jag bestämmer mig för att släppa det tills i övermorgon, så får vi se hur det är då. För detta nya satt ju inte i bakdelen i varje fall och hon hade drivet och viljan nu!

Summan av det hela idag är ju att hon fått bra träning ändå, men tanke på hennes tillstånd, med nästan 2 1/2 timmas skritt och alla backar.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.