Blogg,  Djur,  foto

Ridvecka

Denna ridvecka har fortsatt i samma positiva spår. Vi hade en s.k. vilodag igår, torsdag, då jag var på kurs med jobbet hela dagen och det blev sent så jag bara gav mat, borstade och åkte hem. (Jag hade mockat och grejat tidigare.) Men annars har det varit ridturer varenda dag och galopperna går bra. Idag galopperade vi nästan hela banvallen tillbaka från krysset, efter att ridit igenom ”risskogen” bort. Vi hade bara tre korta avbrott, eftersom matte behövde hämta andan (😂) och då vi passade på att byta galopp.

Så var jag ute på promenad alldeles på egen hand en dag också. Det är inte ofta. Främst ville jag kolla om det gick att ta sig från A till B på ett ställe, men det gick naturligvis inte eftersom det antingen var ett brett dike, eller ett kärr i vägen. Men det blev en fin promenad ändå. 😊

Och idag hade jag en näradöden-upplevelse i hagen. Lillan stod innanför tråden med högrest huvud och blåste så högt hon orkade, för det passerade ett antal grupper med ungdomar från skolan, som hade idrottsdag och var ute på nån poängpromenad eller nåt. Detta var tydligen väldigt suspekt. FNORRRK!!! Det var knappt att hon flyttade sig för eltråden när jag kom för att släppa ut Cola. Så hämtade jag lunchpåsen och gick för att servera dem, i foderbordet nedanför backen. Båda hästarna är ju utsvultna, så de kommer efter mig nerför backen i full galopp och delar på sig precis bakom min rygg. Och just då flänger Lillan upp med en rejäl bakutspark och jag har plötsligt ett par bakhovar en halvmeter ovanför huvudet!!! 😱

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.