Blogg,  Djur,  foto

Kärlek och bekymmer

Det har väl inte gått sådär jättebra sedan nån vecka tillbaks. Efter turen med Lisa. Det har liksom gått åt fel håll. Inte mycket, men fel håll är FEL. Så jag har tagit det lugnt med ridandet. Ett par små, små turer bara plus ett tömkörningspass för att se om hon gick lika kort och knackigt med vänster bak även om jag inte satt på. Och det gjorde hon.

Däremot hade vi en liten barbacka-upplevelse en dag istället. Något kul får man ju hitta på.

Fast det började med att två skånska stuggäster satt på verandan och frågade mig när jag kom, om det skulle vara hopptävlingar idag?? Jag kunde nog inte sett mer förvånad ut än jag gjorde. ”Var då nånstans? Här??!” undrade jag till sist misstroget. De förklarade att de trodde det eftersom någon hade ”byggt upp hinder på hela ridbanan”. Men när vi tittade runt hörnet, så såg vi bara en tom paddock. De förklarade skamset att där minsann varit en massa hinder alldeles nyss. 🤣

Hursomhelst, när jag hämtat Cola så promenerade vi först ner runt banvallen (med repgrimma och tyglar) och när vi kom till den stora stenen där borta där Fällesåsebacken börjar, så hoppade jag upp där. Smidigt och elegant som en elitgymnast. 😜 Nåja, jag kom i alla fall upp på tredje försöket! Cola tyckte det var lite läskigt i början, med en vinglig matte direkt på ryggen och med ett stadigt tag om manen! Men vi slappnade av någorlunda båda två, tills vi kom hem till gårdsplanen igen. När vi kom dit, satt den skånske mannen kvar på verandan, så jag bad honom föreviga min bragd och det gjorde han! 🥰😀

Det framkom dagen efter, att det var Lisa som högst tillfälligt hade satt upp några små skutthinder för Lillan längs en långsida, när hon ridit där innan. Men både hon och hindren hade försvunnit, troligen medan jag var inne i foderkammaren och fixade fram Colas mat. 😁

Idag har det ostadiga vädret, som varit nu några dagar, fortsatt. Sol och ösregn varvat lite hursomhelst och idag tillsammans med lite blåst. Jag fick i alla fall en fin regnbåge på kort idag, mellan två besök i jobbet. 😊

Sedan hämtade jag upp Cola ur hagen och hon gnäggade och kom springande idag också. 🥰❤

Så kom Carola och gav henne en ordentlig behandling. Så får vi se om det kan hjälpa något litet. Hennes immunförsvar är ju dessutom fortfarande helt kass. Det har jag märkt genom ett pyttelitet rivsår, stort som en halv lillfingernagel, har vuxit rejält dag för dag! Trots att jag har tvättat och smörjat från dag ett! Kortet är från igår, men idag var det ännu större och det var rött och geggigt. 😳😥

Jag beskrev Colas korta steg för Carola och att hon känts både ovilligare och sämre de senaste dagarna. Och så diskuterade vi immunförsvaret. Därefter satte hon 3 stycken nålar och Cola var jätteduktig! Två olika skulle inverka på immunförsvaret och den tredje, på korset, var avslappnande. Efter att de verkat klart så blev det en stunds tryckande runt korset och manipulation av båda höftbenen.

Efteråt stod Cola och suckade och gäspade och tuggade alldeles väldigt, så någon nytta måtte det ha gjort i alla fall. Jag fick tipset att även köpa MDKleens ”Immunogardener” (örtextrakt) också, så det har jag gjort nu.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.