Blogg,  Djur,  foto

Nya skor och ut på tur

Idag skulle de byta hage, så jag var nere och öppnade och stängde mellan berörda hagar, samt fyllde på vatten i en balja borta vid stuga tre åt dem. Fick också meddelat Mattias om att en undertråd som var av. Cola lätt skulle lätt kunna spatsera ut under övertråden där, särskilt eftersom där inte är nån ström av nån anledning. Han lovade fixa.

Sedan kom Lisa och Ebba. Lillan hade varit iväg på koll och är fortsatt dräktig. Så hade Ebba fyllt 4 år och jag blev tillfrågad om jag hann med en fika? Det passade utmärkt eftersom jag precis var klar med hagbestyren och det var en halvtimme kvar tills hovis skulle komma! Förutom kaffe bjöds det på en synnerligen god kärleksmums som nästan var som chokladpudding! 🥰

Efter att hovis sedan hade slagit på nya framskor och filat till bakhovarna, så tog vi en dryg timmas tur (Ivarssonrundan). Jag satt upp nere vid banvallen, red till backen bortanför Ivarssons där jag satt av. Så promenerade vi nästan ända bort till banvallen, där jag satt upp igen. Första ”ridpasset” där hon mest fick gå fritt, upplevde jag att hon gick väldigt kort och trippigt. Men när jag sedan, under andra halvan, red på lite mer så hon kom upp med ryggen och gick i bättre form, så fick hon en mycket mjukare och finare skritt rent allmänt.

Efteråt åkte jag hem till Sara för att hämta ännu en säck foder och blev bjuden på fika även där. En skål med nån sorts himmelsk, underbar röra som i stort sett bestod av karamelliserad mjölk, färska lingon och socker, toppat med lite citronmeliss! Helt sagolikt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.