Blogg,  Djur,  foto

Kan det inte bli höst!

Svullnader kommer och svullnader går. De lämnar efter sig massor av sår.

Och jag skulle ju inte behöva jobba också, för det har jag egentligen inte alls tid med. Hon har lyckats få svullnader och sår även under eksemtäcket!!

Fråga inte, jag har ingen aning. Jag undrar liksom ifall det som startade som överkänslighet mot bett, nu har övergått till nåt kroniskt som liksom blobbar upp lite varsom??

Eksemtäcket är förresten redan sönder. Hon har haft zebratäcket ett par dagar nu, medan jag har haft det andra hemma på tvätt (fullt med bajsklet eftersom skiten liksom blobbar ner i fickorna som blir vid bakbenen på det. Sedan rullar hon in det. Idag har jag lagat det så gott det går. Sytt på en stor lapp på det.

Hursomhelst, så är det. Buken är ju bättre. Småsårig, och mindre bulor men ingenting alls mot var det har varit. Muggen har jag kämpat med (tvättat och haft på salicylsyrevaselin och gnidit bort skorpor och smort med manukahonung.)

15 juli
19 juli
Idag, 22 juli

Hon har ju naturligtvis blivit allmänt påverkad av allt detta. Trött och eländig. Häromdagen fick hon stå inne mellan elva och fem när det var som gassigast och det uppskattades verkligen!!

Sedan har det varit ett par mellandagar med lite regnskurar och aningen svalare, så då har hon varit ute. Men så är det det här med zebratäcket… eller alla täcken som inte är eksemtäcke: det är en glipa mellan halsdelen och där man knäpper täcket runt bogen. Precis där som hennes senaste svullnad och sår sitter.

Idag var även zebratäcket trasigt på ett par ställen. Tillbaks till det slitna vita nisch-täcket. Hem med zebratäcket. Bringan såg inte alls kul ut idag!! Bläää. Vet inte vad som är största orsaken: Insekter? Att kanterna på täcket vid spännena skaver? Eller att det är en process efter att bulorna väl kommit?? Alltså jag menar, att det är ett givet händelseförlopp, liksom. Allergisk reaktion, svullnader och sedan sår. Som nåt slags nässelutslag el grosso…

Kan tala om att det dessutom är rejält ”skrovligt” och ojämnt. Man VILL liksom INTE att den här delen ska exponeras. Men va fan!!!???

Jag har baddat med sårtvätt igen och haft på nån zinksalva denna gången, för att variera. Men tror att den kanske var lite gammal, för den ville inte smeta ut sig som den skulle, så jag fylldde på med penicillinsalva med.

Sedan gick vi ut på promenad igen. Undrar om det är nån liten brunst på gång? Pga de nya hästarna i vinterhagen, som bara ska vara här ett par veckor. För hon tyckte det var en bra idé att jogga hela tiden, från start! Hela gräsvägen bort nästan. Men hon verkade faktiskt lite piggare rent allmänt idag och det är ju alltid något.

Efteråt tänkte jag att jag skulle åkt till gekås och förnyat mitt förråd på salvor och sårtvätt, som börjar ta slut. Kanske även hittat nåt på täckesfronten? Men jag ångrade mig snabbt när jag såg kön som ringlade sig så den syntes från landsvägen. 😡 Varför kan de inte ha häst/djuravdelningen med separat ingång och kassa??? Det är ju hopplös hela sommaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.