Blogg,  Djur,  foto

Fortfarande eländigt

I torsdags kom Kettisen till stallet och tittade lite. Var nöjd med att den hemska svullnaden runt magen (som han hade sett på kort) hade lagt sig. Gav mig en penicillinsalva till mugg-såren. Den har jag iofs inte börjat använda än, utan kör med Manuka på de ställen där jag lyckats få bort skorvorna. Men det är många skorvor kvar, de är stenhårda. 😵

Här syns alltså det område som jag fått bort skorvor från. Kvarvarande finns ovanför och framför. Konstigt nog inte i karleden.

Täcket kom också i torsdags och därför har hon fått gå ute igen sedan dess. Det verkar sitta som det ska och därför är det extra märkligt hur hon ÄNDÅ har lyckats få nya bulor under magen, med sår i. 😳😕 Hon är alltså inte svullen på samma sätt runt buken igen, men har såna där bulor hon får där betten är. Som hon alltså måste vara överkänslig för. Vilket sorts odjur betten kommer ifrån vet jag inte och det spelar väl egentligen ingen roll eftersom jag inte kan göra nåt åt det ändå.

Provade också det medföljande juverskyddet. Jag tror jag struntar i det.

Om jag klipper bort spännena på ena sidan och syr fast tyget istället och klipper av banden på andra sidan och syr fast spännet direkt i tyget, kanske det skulle funka, men NÄ. Magdelen täcker ju ändå hela vägen ända fram till själva juvret, och är resår på kanterna, så det får räcka. Om hon nu blir biten där ändå (!!!) så är det inte mer jag kan göra än smärja, smörja, smörja. Det är fan mig sår över hela hästen nu! Utom på ovansidan.

Hon ska få sin sista dos Metacam imorgon. Det blir nog tolv dagar, men lika bra att ge alltihop. Som Kettisen sa: det kan ju kanske hjälpa muggen också? Även om den iofs uppstod efter hon börjat med M.

Igår och idag har jag skrittat på henne 15 – 20 minuter också, plus att vi promenerade lika länge först. Vet inte vad jag ska säga om det. Hon går fortfarande inte rent. Det syns t.o.m. i hagen. Uppsuttet känns det. Korta, stela steg bak. 😥🙁 Man skulle kanske kunna hoppas att det beror på att det stramar från mugg-såren, men jag vet inte. Det ser ut och känns tyvärr som om stelheten kommer högre upp ifrån.

Jag fortsätter väl så här ett tag till och väntar på att muggen ska läka ut, sommaren tar slut och insektsbetten upphör. Sedan kanske jag vet vad som beror på vad. Och om ett under sker, så hinner hon sakta mjuka upp sig lite, så hon kan ta längre steg? Jag vet inte. Kan inte tänka längre.

Förresten, Maestro fick också somna in i torsdags. Kettisen kom hem till mig och lät honom sluta i hemmiljö. Guld värt. Nu slipper han spy var och varannan dag. Blåsljud på hjärtat hade han också. Han reagerade inte över huvud taget på den långa nålen som stacks in vid frambenet på honom. Nu ligger han under jord i ena hörnet av tomten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.