Blogg,  Djur,  foto

1 % bättre?

Idag sa eksemtäcket tack och adjö efter 17 dagar. Har lagat och lagat men nu går det inte att laga mer.

Sedan är det ju det här med bringan… Det uppstod ju en rejäl svullnad även där. Helt grotesk. Och såret har både blött igenom och geggat sig. Haft penicillinsalva nu två dagar men den tog slut, så idag hade jag Manuka igen. Men jag vet inte, jag tycker att kanske, kanske var såren aningen mindre gula o geggiga idag än igår. Och svullnaden hade ju faktiskt minskat något. Här är att jämföra:

Igår
Idag

Efter tvättning och smorning fick hon ha sitt lagade zebra täcke på sig. Jag sydde ju även på ”skynken”på var sin sida av halsdelen, som jag stoppade ner innanför bogdelen så där inte skulle bli nån glipa och inte lika skavigt. Det var delar av ett skjortbröst och med knäppningen i mitten. Tyvärr satte jag delarna för långt åt sidorna, så det blev lite trångt… det var nog pga den besvikelsen som jag glömde ta kort på det. För ANNARS var uppfinningen bra!

För övrigt: De senaste dagarna har både Cola och Lillan fått komma in under dagen och varit ute på nätterna. Det har varit otroligt klibbigt och varmt med runt 30 grader så sent som vid 17-tiden. Viktoria har hjälpt till att ta in och så har jag släppt ut. Sa jag förresten att hon sparkade av sig en sko natten till i torsdags?? Rejält trasig blev hoven efter det och några promenader sedan dess har ju inte blivit tal om. Fast hon har ju ändå inte kunnat det med den stora svullnaden mellan frambenen. Viktoria försökte hjälpa mig få av den andra skon med, men det gick inte, så hon har fått gå i hagen med en sko… Hovis kommer i morgon eftermiddag. Och igår fick faktiskt Cola duscha! Hon fick stå uppbunden i stallöppningen, (med Lillan innanför i boxen) och där tvålade jag in henne med Prob schampo och sedan spolade jag av HELA hästen med slangen! Från alla håll och kanter. Visserligen rullade hon med ögonen i fasa hela tiden och var övertygad om att jag höll på att döda henne, men efter det första trampandet (då hon märkte att hon inte kom så långt) så stod hon faktiskt still!

Sedan fick hon nyinköpt ( av Sara) Saracen Shape up kraftfoder, vilket hon älskade! ❤❤❤

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.