Blandat,  Blogg,  Djur,  foto

Snart. Kanske.

Jag har inte haft nån inspiration till att skriva nåt, men idag tog vi den första ”riktiga” promenaden sedan förra inlägget. Jag har medvetet bara låtit henne gå och vila i hagen – för det är den enda taktik jag inte har testat förut. Ja vi har ju varit ute på små, korta promenader – typ upp till stallet och tillbaka, men ibland inget alls. Hon rör ju sig lite i hagen och de få gånger jag sett henne springa har inte varit upplyftande. Men vid det här laget tycker jag faktiskt att örtmedicinen (med både boswellia och djävulsklo i) borde ha startat göra verkan. Så nu är planen att ta en eller ett par promenader till och sedan börja skritta små korta turer och se hur hon känns.

Hon har varit väldigt brunstig nu några dagar och har t.o.m. låtit valacken Qeso stå och flirta med henne i hagen! Separationsångest från flocken så fort jag tar ut henne ur hagen och det skriks fram och tillbaka tills vi är utom synhåll.

Hon har svårt att stå still vid trädet när jag ska ta på dojjorna, men det går till slut. Sedan traskar hon raskt iväg, men hinner ändå stanna för att stressigt slita åt sig grästorvor här och var.

Vi går bort dit där ”risskogen” börjar och där känner hon tydligen av att jag tänkt att vi ska vända, för det blir helomvändning och väldigt bråttom tillbaka plötsligt!

Hon har absolut inte tid med nån mer gräsätning utan fnyser och säger att det kan hon väl göra i hagen!?

För övrigt har det varit sommar sedan jag skrev sist: Nära 30 grader varmt och solsken. Det varade väl ca tre dagar. Men nu är det 13 – 14 igen och jätteblåsigt och regnskurar var tionde minut. Så det är väl hösten som kommit.

Det byggs höghus i Ullared. Det går inte jättefort, men det går. Har inte fått riktigt klart för mig om det ska vara lägenheter på alla våningarna eller om det ska höra till Furugården. Jag antar att jag varit för ointresserad. Tänkt att den som lever får se. Men det är i varje fall meningen att Hemtjänsten ska få sin lokal flyttad dit på nedervåningen, när det står klart.

Samtidigt är de styrande kommungubbarna upprörda över hur mycket back Hemtjänsten som helhet går. Det där vanliga tugget om att de vårdbehövande äldre blir bara fler och fler, svårt att hinna med osv, men som vanligt är mer personal absolut ingen lösning. Vi får mer administrativa uppgifter och mindre tid hos brukarna – och det ska bli bättre ekonomiskt hur???

En annan sak har de klubbat igenom, och det är att de inte längre ska få varm, nylagad mat utkörd (de som alltså inte fixar att laga mat själva) utan inplastad kall mat och dessutom för en vecka – tio dagar åt gången!!

De som inte har micro, får väl skaffa det då! Duh!

De som inte klarar att öppna dörren och ta emot allt detta när företaget levererar? Ja då får de väl maten satt utanför dörren antar jag?

Får det inte plats i kylen med så många formar? Äh, petitesser!

Meningen är att brukarna ska värma sin mat själva och äta, så vi (personalen) kan få tid att ägna oss åt viktigare saker. Som???

Beslutsfattarna har redan innan beslutet fattades, fått en hel rad med fakta-invändningar mot detta, men eftersom dessa fakta baserades på fakta, så struntade de i detta.

Istället för att vi som nu, åker runt och delar ut varm mat, dukar fram bestick, glas och tallrik ibland, och tar av plasten för dem så de kan sätta sig till bords och äta, så kommer vi nu behöva:

På en del ställen bära in en massa formar som står ute, ca en gång i veckan.

Fråga brukaren vilken av alla rätter de vill ha idag.

I de fall de inte har micro, hälla över maten i en kastrull och värma den där och sedan servera denna ”gröt”.

Gå in och kontrollera alla som fysiskt skulle kunna värma sin egen mat, men som det inte blir av för pga lätt demens eller annat. (Anledningen till att de valt att få mat genom oss.)

Förutom problemet med att kylskåpen inte kommer att rymma tio rätter.

Och på dag tio… Skulle du själv vilja äta en inplastad maträtt som stått i tio dagar i din kyl???

Detta ska bli spännande… 😖

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.