Blogg,  Djur,  foto

Något måste vara fel

Idag tog vi oss runt Fällesåsen och Gläsbackavägen. Högst upp ovanför den branta risiga stigen, fanns en knäckt unggran som spärrade vägen för oss och jag tvingades sitta av för att testa om den gick att bryta av. (Det gick inte.)

Under tiden jag höll på, tog sig Cola runt, genom att kliva i det värsta riset man kan tänka sig! Det finns ju gränser för hur mycket ”gympadojjor” för hästar tål och Cola slet av en rem… Det är tur att hon är en snäll pålla, som stod stilla sedan, så jag kunde trä in remmen i den smala skåran och hjälpligt få fast den igen. ❤

Vi hade i och för sig en mysig tur ihop, men den tog 2 1/2 timma pga att vi skrittade i princip hela vägen. Hon var inte bra. 😥 Så länge vi skrittade på slät mark eller uppför märktes inget, men i nedförsluten tappade hon bakdelen många gånger.

Och att galoppera funkade inte. Hon började villigt två gånger, men bröt av efter en liten bit utan att det gick att förstå varför. Och denna gången var det inte nån brant backe, utan bara lite lagom. Så vi skrittade.

Längs banvallen jobbade vi med lösgörande rörelser i skritten och där och då kändes hon mjuk och fin och positiv. Vi travade en kortare sträcka och det kändes också bra. Sista biten innan vi var hemma, kändes hon så bra och framåt att jag vågade försöka en liten galopp igen. Hon fattade villigt men efter bara en liten bit skyggade hon först åt vänster, sen åt höger och bröt av till snabb trav. Dvs hon glodde ju in bland träden, så teoretiskt sett KAN det ju vara nåt hon tyckte var läskigt, men just på den sträckan BRUKAR hon aldrig vara så tittig, så jag kan inte hjälpa att jag tolkade det som att hon kände smärta bak under galoppen och skyggade för smärtan. Jag hade aldrig tolkat det så annars, men i och med att hon tappade så mycket i nedförsluten och att hon varit lite ovillig av nån anledning till galopper innan och att hon har haft vissa svårigheter med just galoppen av och till, de sista 8 – 10 dagarna. 😥😥

Usch, jag vet inte. Jag får nog ringa veterinären en dag snart och be om råd. Jag är ledig på måndag…

Jag får avsluta med något som inte är så deppigt. En av stallkatterna. Jag har tidigare fotat honom när han ”ligger och ber” ovanpå en stor rundbal, men nu har han tydligen fått en egen bönematta! 😁

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.