Blogg,  Djur,  foto

Vårgrönt

Nu har allting exploderat i naturen! Efter en helg med efterlängtat regn, har nu allt – björkar, bokskogar, lärkträd osv slagit ut och blivit intensivt grönt! ❤

Cola gör dock sitt bästa för att äta upp alla boklöv…

I torsdags red vi banvallen till Skällstorp, hem till Sara. Det gäller att passa på innan kalvar och kor släpps på bete längs med vägen. Cola tyckte det var lite ovant att vara så långt hemifrån och ville inte riktigt galoppera nån gång. Det blev bara en superkort galopp den sista biten, annars skrittade vi (glatt och villigt) och tittade på omgivningarna. Det tog oss 1 tim och 45 minuter.

Hos Sara fick Cola låna en box medan jag bjöds in på kaffe och pratstund. När vi sedan red hem igen gick det bättre med galopperna, även om de första var lite osäkra och tvekande. Men när vi passerat Torvbacken kände hon att hon var på hemmaplan och då galopperade hon gääärna! Så hela hemfärden tog bara 1 timma. 🤣😁

Hon var ganska svettig när vi kom hem och det var verkligen superskönt att rulla sig i hagen efteråt! ❤

Idag var vi ute nästan 2 1/2 timma. Vi red förbi Århult och Vräk och passerade det sällskapssjuka nordsvenska stoet där bortanför. Sedan red vi upp till Bökenäs. Det funkade inte riktigt med galoppen idag. Åtminstone inte i alla branta backar. Hon började på så glatt, men bröt av efter en stund och ville gå. Ibland stå still en liten stund.

Det känns som att det var en blandning av trötthet (vår, pälssättning, dålig kondis osv) och att det tar emot i höft och rygg att galoppera brant uppför. Men jag vet inte. Det kändes också som det var osäkerhet när vi var därborta. Men det har säkert med höften att göra. Även om hon vissa dagar kan galoppera supersnabbt uppför…

Men hon fick ta det i sin takt. Skritt är också bra träning. Lite, lite trav emellanåt också, utöver de korta galoppförsöken.

Efter Bökenäs red vi igenom den stiglösa skogen ner till Sutarebovägen, för att jag skulle checka av att jag fortfarande kom ihåg vägen. Sedan upp för den branta backen mot nästa stiglösa skog bort mot Platån. Hon galopperade en pyttebit, skrittade och galopperade igen sista biten. Men sedan galopperade hon friskt där uppe bort till skogen, när det inte var nån backe. Likaså på den platta vägen bort mot Fällesåsen (men skritt uppför halva backen) och sedan jättepigg galopp den sista biten hem, på skogsvägen och höll på att skrämma slag på Amanda och Beatlez (åtminstone B) när vi kom ikapp dem mot slutet! 😁

Vi får väl se hur det är nästa gång med ”galoppandet”. En del gånger är det ju själva fattningen av galopp som inte funkar så bra, men så var det inte idag. Hursomhelst, så hade vi ändå en mysig tur ihop. ❤

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.