Blogg,  Djur,  foto

Avbrott pga skyfall

I förrgår var det ridning igen. Colahästen var piggare än vad som var lämpligt, eftersom en massa galopp inte är att tänka på än. Det var ett undantag gången innan. Kanske kan det bli lite snart igen, men då ska hon kännas stabil. Nu var hon vrålpigg och jag gjorde mitt bästa för att få till en ordentlig skritt där hon trampar under sig och går i en låg form… inte alls så lätt alltså. En liten trav blev det också.
Igår var det bara promenad.

Den där ryggen – huden är ju visserligen inte sårig eller har blåsor, men även om merparten av huden är slät och fin, så är områden längs kanterna liksom ”knottriga”. Huden känns alltså som grovt sandpapper där. Vet inte varför och jag längtar tills pälsen kan börja växa.
Tycker att snart borde det vara dags för fällningen att börja.

Upptäckte dessutom nya sår! På framsidan av höger framben, två stycken rivsår där skinnet fläkts upp. Rätt högt upp, mellan kota och knä. Räcker det inte med det hon har? Är det nödvändigt att gå omkull i hagen igen och kanske vrida snett nån mer kota???

Idag hade jag ju tänkt rida. Smhi hade sagt att regnet inte skulle börja förrän kl 13. 🙄
Först var jag hos frissan och när jag kom till stallet och tog in hästen kl 11, så blev himlen kolsvart och sedan öste det ner resten av dagen nästan.
Det ska visst vara regnigt nu minst en vecka framåt. Det är bara att be en liten bön om att det kanske möjligtvis skulle kunna vara litegrann uppehåll en stund den tiden jag ska rida! Lite duggregn gör ju inget men hon hinner ju inte torka på kvällen efter jobbet innan jag lägger på täcket annars. 🙁


Vi ägnade oss istället åt lite borstning, salvning av rygg, byte av täcke, tvätt av sår på ben och salva där med. Sedan blev det mat. Mums mums. Sedan slank hon snabbt in i uteboxen och ställde sig, efter jag släppt ut henne i hagen igen.

När jag parkerade två timmar tidigare, var där minsann ingen sjö! 😣

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.